v. 11

 V. 11

Blomman

I måndags på samlingen fick vi gissa vilka djur som var i påsen, sedan sjöng vi om dem. Det var ett härligt väder ute. Vi körde vagnar, grävde i sanden och klättrade på diverse saker. Till lunch fick vi köttbullar och potatis med sås. Efter vilan sjöng Ture en rolig sång om badrumsmattan och blöjan. På eftermiddagen hade en vikarie som heter Elisabeth. Vi målade med några barn inne i ateljén.012

I tisdags berättade Stella A om när Dripp och Dropp var hemma hos henne. De hade diskat, borstat tänderna och lekt ute. Vi sjöng om Dripp och Dropp. Efter det lekte vi ute i solen.

I onsdag hade vi alla gemensam samling på Blomman. Vi gick sedan ut i det sköna vädret, cyklade och lekte på gården.

I torsdags hade vi samling på förmiddagen och var ute nästan hela dagen ute i vårvädret.  Henry kom på att han kunde laga boken med ett limstift.016

 

Fjärilen

Nu har vi börjat med våra utvecklingssamtal. Ni som inte har kontaktat den pedagog som står ansvarig för ert utvecklingssamtal, försök att komma ihåg att göra det i början på nästa vecka!

I torsdags förmiddag var vi på musikföreställningen ”Alla får va mé”. Fröken Monica och Fröken Sara sjöng och spelade teater för många barn i åldern 3-5 år. Hela Fjärilen följde med på föreställningen på Arken och det gick jättebra! Vi fick vara delaktiga genom dans, sång och fick vara med och balansera med fröken Monica. Vi träffade även på myran Tyra som fyllde 444, vi sjöng och firade henne med födelsedagssånger och gjorde en tårta av sjalar.

CIMG3566

Vad tyckte barnen?

”Bra, jag gillade sången.” Hugo

”Jag gillade ”alla får vara mé…” (Sjunger) Folke

”Bra! Det bästa va när jag och Oliver gick upp på scenen och gungade.” Erik

 

På torsdag (20 Mars) åker ett nytt gäng till Universum med Sandra & Yvonne. Vi som åker nästa gång är: Isabella, Folke, Elma, Alexandra, Lilly, Signe & Leia. Ni kommer att få en inbjudan på mailen. Glöm inte att ta med er matsäck till denna dag!