V.4o

Fjärilen

IMG_0875 IMG_0876

I måndags var vi på hembesök  till Tage och Ingemar. Tage och Ingemar gick längst fram för att visa vägen. Det kom en del tankar från barnen på vägen till deras hus. Linnea – Det är viktigt att gå på trottoaren och inte ramla ut i vägen. Vi såg även trafikmärken som barnen kände igen. Hemma hos Tage och Ingemar lekte vi i deras trädgård. De hade stora pilatesbollar som var spännande och barnen slängde sig på dem. Vi åt frukt. På hemvägen pratade Linnea om olika siffror, vi tittade efter siffran fem på Sotenäsvägen, men den fanns inte.

I tisdags var vi första gången  på gymnastiken. Vi värmde upp till Miniröris, sedan gjorde vi leken Saxen och därefter hade vi fram mattorna som barnen gjorde kullerbyttor på och bänkarna, som barnen balanserade och hoppade över.

IMG_0906 IMG_0903

I torsdags gjorde vi hembesök till Axel och Elma. Elma berättar här med egna ord om hembesöket. Först så gick vi upp på trappan, sedan fortsatte vi rakt fram och sedan så sa Axel att vi skulle ta rakt fram igen, men jag ville uppåt och då så gick Karine och de andra rakt fram och svängde så. Christina och vi andra gick uppåt. Då gick vi förbi Meijas hus och de andra träffade vi på vägen hem till mig. Då så såg vi Axels bil och då så var det också så att vi pratade lite med varandra. Sedan gick vi nerför backen och sen en till backe. Vi stannade i mitten, där var min andra granne. Vi fortsatte ner, sen var vi hos oss Axel och hans mamma. Där fick vi äta lite frukt och så fick vi vara i Axels stuga. Sedan frågade jag Karine om vi fick gå hem till mig sedan. Där var min pappa. Vi gungade lite och så var vi och tog några bilder, men pappa ville inte vara med i bilden. Sedan gick vi hem.

Blomman

Nu måste man väl ändå säga att hösten är här, vi har gått in i oktober och morgnarna känns så där krispiga och klara. Vi omges av höstens härliga färger som faktiskt känns lite välkommet efter sommarens alla gröna nyanser. Och mitt i detta kan man inte låta bli att få lite inspiration till en smula kreativt skapande!

IMG_3572

Vi tog fram ett vackert äpple, delade det på mitten och vips har man en perfekt stämpel att gå loss med. Vi använde röd färg som gjorde sig väldigt bra på det naturfärgade pappret. Barnen testade att stämpla; trycka och lyfta, men också hur det blir när man drar äpplet runt runt över pappret. Vilken teknik man än valde blev det fin effekt! När färgen torkat klippte vi ut dem och satte på en söt liten stjälk. Resultatet kan ni se på våran ytterdörr!

IMG_3574

Och när man inte har fullt upp med skapande är det skönt att bara möblera om soffan litegrann och läsa några böcker. Kanske får man en fröken att läsa om Rosa som flyttar till stan.. för fem hundrade gången….

IMG_3571