V.10

Blomman

Blomman är ju nu inne i en liten turbulent fas med nya barn och ny kollega och uppe på det vab- månaden mars. Några nya omvälvande projekt kommer därför inte att startas inom den närmsta tiden utan nu är det fokus på att bli kompisar och trivas ihop. För ett barn som gör sitt första kliv in i förskolevärlden innebär denna tid många nya erfarenheter och tuffa hinder på vägen. Vi har ju alla varit ny på en arbetsplats och vet hur jobbigt det kan vara, och även om vi varit utrustade med både språk och läskunnighet lyckas man ändå göra sig ovän genom att ta fel kaffekopp och trassla till pappret i skrivaren. Det ger kanske lite perspektiv på hur första tiden är för ett barn, dagarna fulla av att ta fel, ta rätt, gå fel gå rätt och samtidigt lära känna nya människor. Då är det bra att vi kan erbjuda barnen en trygg och varm famn att pausa i och barnen är ofta mer än gärna med och visar de nya rätt.

Dock är det ju inte så att på grund av allt detta så står tiden still. Häromdagen behövdes verkligen en ny play doh deg och vi gick till köket och lastade vagnen med mjöl och salt och annat man behöver. Det finns de som anser att sparsamhet är en dygd och att man inte ska slösa men det gäller inte karamellfärg! Mycket färg ska det vara och degen blev underbart monstergrön, att den var alldeles varm när man tog i den gjorde saken ännu bättre. Inte för att skryta men enligt en flicka var detta ” – Den bästa dagen i mitt liv!”  Kanske ska ta det med en nypa salt….

image

Och för er som undrar om personalen var här en lördagkväll och satte upp hyllor kan jag meddela att det är en bilbana!

image