V.4

Blomman

Då är vi återigen igång med en ny termin! Det tog ett litet tag men nu är alla tillbaka från jullov och långresor och annat vilket känns skönt, man vill ju ha sin lilla flock på plats. Vi har också fått tillökning i gruppen av två småbröder som efter lång väntan och mycket suktande vid hämtningar och lämningar äntligen kvalat in som fullvärdiga Blommanmedlemmar. Inskolningarna har gått hur bra som helst och den första spänningen börjar släppa. Som vanligt ställer den övriga gruppen upp helhjärtat och lotsar runt och är goda förebilder. Något som verkligen kan skilja sig från hemmiljön är det här med att sitta still i en samling och att sitta kvar vid bordet fastän man har ätit klart. Då har man ovärderlig hjälp att resterande barn som visar hur det går till och mer än gärna upplyser om att man väntar på kompisarna eller att man får snällt vänta på sin tur. Då får vi en lugn och behaglig miljö att vistas i och alla barnen syns och hörs, även den som är lite blyg. Positivt grupptryck är en underbar kraft.

Barnen har passat på att växa över julen, både till kropp och själ, några såpass mycket att de snart vuxit ur Blomman… Det är alltid bitterljuvt att se men än så länge får vi ha dem och vi passar på att utnyttja dem så mycket vi kan! De får vara hjälpredor vid samlingen med alla sjöar och bockar och indianer som skall placeras ut och dela ut frukt och dra ner dragkedjor och gå till köket och beställa kaffe och allt vi kan tänkas behöva hjälp med. Det är ju en så härlig känsla att få känna sig lite kravlöst stor.

Nu är det bara att spänna fast säkerhetsbältet så kör vi full fart mot vår!

DSC04918 DSC04961 DSC04956