V.38

Blomman

Att sätta sig i Blommans soffa och lugnt observera barnen är bättre än Netflix. Det sjuder av liv och verksamhet bland barnen och alla har sitt eget sätt att ta sig an en stund av fri lek. En pojke gillar att leka med tåg i ett eget hörn, några klättrar upp och ner på vår lilla bänk, en sjunger bockarna Bruse där den lite luggslitna borgen är bro och en ståtlig hjort är bock. En annan älskar tvål och tvålar och tvålar och sen är han visst uppe på bordet! Men det var bara för att ta pappersrullen som står där, han vet ju att man torkar händerna när man är klar. En flicka ger sken av att bara vimsa runt men faktum är att hon är en äkta superminglare, på ett varv hinner hon lämna tillbaka ett bortslängt gosedjur till rätt ägare, reda upp lite i någon pågående kontrovers, slänga lite käft med någon annan för att sen gå vidare in i nästa rum samtidigt som hon river av en snutt på Blinka lilla stjärna. Några av våra stora barn leker ofta familj, de har minst 6-8 barn och av någon anledning skall de alltid sova..

Ibland hamnar man dock lite mellan lekar och då kan ju ett parti memory sitta fint. Det är ett behagligt spel som går att variera i det oändliga för att passa deltagarna. Man tränar minne och turtagning och guvetallt men framförallt får man en trevlig stund tillsammans.

IMG_2575