V.42

Blomman

Vi närmar oss tiden på året då omgivningarna pyntas i svart och orange, med spöken och skelett. Säga vad man vill om denna högtid, importerad från stora landet i väst eller den gröna ön, kommersiell eller inte men som alla högtider fungerar den väl som pysselinspiration. Vi startar upp med att måla handspöken. Några tycker att det inte är en sekund för tidigt att få måla på handen och vill göra en hel flock spöken men några tycker att det är för killigt och kladdigt, då är det tur att det är snabbt över och man får tvätta sig. Det kan ju vara en nog så nöjsam aktivitet!

För att förnya oss en smula har vi bytt ut tyget på ”fröken-bänken”, vi är så nöjda med de gulliga och pigga bussarna som lyser upp i hösten. Barnen tröttnar aldrig på att gömma sig där bakom, ensam eller med en kompis. Ibland också med 100 små prylar som man hittar just när man trodde att det var färdigstädat…

Vi har också testat att göra formbar sand, lite som ett mellanting mellan deg och vanlig sand. Mjöl och babyolja och lite fingerblandning är det enda som behövs. En kanin fick flytta ner i lådan tillsammans med några morötter som proviant.

IMG_2577 IMG_2583 IMG_2588