V.40:

Måndag:

Fjärilen:  och Denna vecka inleddes med mycket lek både inne och ute. På uteleken var det mycket sandlek och så gick en grupp med barn ; Hjalmar, Moa, Vincent och Leia tillsammans med Kerstin på en trafikpromenad. Vi såg en massa trafikmärken, bilar och parkeringar, vi gick på trottoaren och över övergångsställen med “Herr Gårman”-skyltar, som barnen kallade “gå-över-ställen. Vi såg vägarbeten med skylt och fina stora taxibilar.

På em var det mycket lek i kuddrummet med bygge , lek i lägenhet, några valde att sitta vid borden och “pluppa” eller bygga med lego. Efter mellanmålet blev det dans i Blå rummet och lego-byggning.

Tisdag:

Fjärilen: På fm var det mycket lek inne,Elma, Vincent, Signe och Olof lekte i Blå rummet och bygde en koja/hus och leken höll på tills vi gick ut. Moa, Isabella, Liam, lekte i Lägenheten och där var det en massa födelsedagsfirande med sång och presenter. Övriga barn ritade och klippte mönster, Hjalmar ville bygga med lego. På trafikpromenad med Yvonne var det Joy, Liam, Signe och Nina som följde med. Utelek var det både på fm och em med mellanmål ute. Mycket sandlek och bollek denna dag. Helena vab;de så Klara kom och lagade pyttipanna till oss.

Onsdag:

Fjärilen: Helena vab;ar även denna dag och Klara var i köket. Detta var dagen för vår skogsutflykt, så efter lite morgonlek gick vi på Fjärilen iväg till skogen. På vår vanliga plats var det fullt med skolbarn så vi bestämde oss för att gå till fotbollsplanen. Det var Pekka som var där med sin förskoleklass och när vi passerade dem fick vi oss en saga till livs av Pekka. Sagan handlade om en liten, liten mus som hjälpte ett stort lejon. Vi träffade också Timea, Kul! Väl uppe vid planen blev det kojlek, lek med pinnar, klättrande i berg och träd. Linda lekte “Ett, två, tre…” en liten stund för det var så svårt att vänta på att få börja äta sin matsäck. 11.30 var det dags och alla åt med god aptit och var nöjda med vad de hade med sig. När alla var klara traskade vi hem. Signe och Leia blev nerbäddade i sina vagnar för att sova en liten stund. Vi andra hann vara ute 1 tim. och leka på gården innan regnet kom. Några barn lekte “Kom alla mina barn” med Kerstin. Mellanmålet åt vi inne.

Torsdag:

Fjärilen:Efter en stunds innelek gick vi ut, men då började det att ösregna, åska och hagla. Det blev många härliga pölar att plaska i och ösa ur. Vi blev blöta och kalla om händer och fötter, så vi fick gå in lite tidigare för att värma oss med bl.a. “Huvud, axlar, knä o tå”, samt en “Bonde i vår by”. Efter lunch och saga lekte vi inne. Bl.a. byggde Olof och Folke en tjusig tågbana och Linnea och Isabella passade på att flyga till Tunisien. Helena är fortfarande hemma, som tur är har vi Klara i köket.

Fredag:

Fjärilen: En skön höstdag med planering för pedagoger och mycket utelek för barn. Karin L. hjälpte till denna fredag med den äran. Ett STORT TACK till Isabella som bjöd alla på egenbakade kanelbullar, på Fjärilen åt vi dem som efterrätt. Mums, en så’n härlig överraskning. Tack så mycket!

Trevlig helg !

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.