V. 41

Måndag:

Fjärilen:
Hej alla och välkomna tillbaka till en ny vecka på Lillstugan, efter en alldeles fantastisk vacker helg!
Amanda, Alexandras storasyster är här och gör sin prao. Denna veckan är hon på Blomman.
Efter frukost denna måndagsmorgon hade vi en samling alla tillsammans, då vi introducerade  nytt trafikmatrial, det var vägar, bilar, vägmärken och klossar. Barnen har lekt en hel del med det under veckan. Efter samlingen gick de flesta barnen ut, men några barn blev kvar inne för att rita lite och skriva sitt namn.
Yvonne gick på trafikpromenad med Alexandra, David, Juni och Olof. Vi andra var kvar på gården och lekte.
De äldsta barnen lyssnar på kapitelbok när vi läser saga efter lunchen. Just nu läser vi på “Lillebror och Nalle”, en omtyckt bok. Ibland får barnen återberätta vad de hört och vi pratar om olika saker som kan dyka upp i böckerna.
På em hade vi utelek i vackert höstväder.

Tisdag:

Fjärilen:
Efter frukost och lite innelek med kuddbygge och lek med nytt marerial var det dags för en ny trafikpromenad. Denna gången var det dags för Kerstin att gå iväg med Ida, Isabella, Folke och Linnea. Vi såg många trafikmärken vid skolan och på Göteborgsvägen, det var bl.a. “lämna företräde”, “huvudväg” (det tyckte barnen lät jättekul). Vi upptäckte också att det inte var lika många märken på de lugnare villagatorna, där hittade vi bara en “återvändsgata”.
På em kom våra “gammelbarn” på besök, vi lekte först ute tills det var dags för mellanmål. Dagen till ära fick vi korv med bröd och glass efteråt. Skolbarnen och de älsta Fjärilsbarnen gick sen in och hade en liten samling, där Irma, Alma och Arvid berättade lite om skolan. Sen lekte barnen inne hela em, tills det var dags att gå hem. Hej då och tack för en trevlig dag!

Onsdag:

Fjärilen:
Denna dag leddes promenaden av Linda och Elma och Oliver gick med. De såg bussar och bilar och vita streck i gatan. De tittade på motorvägen från bron och såg ett tåg. Elma gick och funderade och frågade till sist, “- När är vi i trafiken?”
Före lunch hade vi trafiksamling med alla barn; vi pratade om vad vi sett och upplevt, vi såg på kort i datorn och lyssnade till en trafikvisa.
På em var det utelek för hela slanten!

Torsdag:

Fjärilen:
Lekdag med Play-mo bygge, Duplobygge, trafikvägs-bygge och kuddbygge. Oj, vad mycket byggande det blev!! I lägenheten var det affärslek.
Sen gick vi ut i “vinter”-solen och samlade frost. Några  barn dröjde sig kvar inne och ritade en människa/gubbe och skrev sitt namn.
På em var det utelek i det härliga höstvädret, det gäller att ta vara på dagarna nu!

Fredag:

Fjärilen:
Så var då veckan slut, fort som bara den går det!
Stöttande förälder denna fredag är  Jonas B. Stort tack för det!
Härligt höstväder idag  med, så det blir nog en fredag med en låååååång utelek.

Ha’ en trevlig helg alla barn och föräldrar!          Fröknarna

 

BLOMMAN v.41

 

Måndag: Amanda Berg  från Ugglum praoar denna vecka.
Vi firade Ida 2 år. Hon fick välja sång  och hon valde PIPPI!
Ida målade sin födelsedagsmugg med Mirela! Korv och Pasta var Idas önskemat!

Tisdag:  Sångsamling med frukt och laddade batterierna för en Trafikpromenad hem till Idas hus!
Väl där  gick vi in I Idas trädgård, gungade i Idas gunga, grävde i Idas sandlåda!

Onsdag:Vi äter frukt och går ut på gården. Det är endast sol på Blommans sandlåda så den är flitigt använd, ochså pga att vi inte kan använda
Fjärilens sandlåda!
Torsdag:Alla godingar här på denna strålande torsdag.
Efter mannagrynsgröten satte vi händerna i färgburkarna och målade i orange, röd och gul. Det var lika kul att måla på händerna som
på pappret!

Vilken härlig utelek.  Strålandesol och lagom kallt. De minsta tillbringar fortfarande mkt tid i nya klätterställningen.  Vid maten börjar barnen prata om att sova. Det går verkligen jättebra att sova inne. De sover jättegott! SNARK!
PÅ måndag hälsar vi Boel välkommen!

 

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!

 

 

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.