V. 43:

Hej alla och Ett stort TACK för en välstädad Lillstuga! Blev ni i utegruppen blöta?

Måndag:

Fjärilen:
Måndagmorgon och en ny vecka med nya tag!
Lise är fortfarande sjukskriven, så Karine kommer in till oss på måndag och tisdag och det tackar vi för!
Helena blir också hemma för vård av barn och Klara hjälper oss med att laga mat och diska.
Yvonne åkte till biblioteket med Meija och Ida, några fler barn ville inte följa med. De åkte buss och såg en massa trafik från fönstret, rondeller, rödljus och mycket mer. Lånade böcker gjorde de också, både till Fjärilen och Blomman. De hittade bl.a några böcker som handlade om trafik.
Vi började dagen med innelek, men sen lockade uteleken med cyklar. Staketet blev borttaget i torsdags-em och då tyckte vi att det finns cykelplats på gåeden igen och det var ett efterlängtat inslag i leken. Men först behöver barnen nog bara “cykla av sig” innan det blir rollek med cykelinslag. Att inte beträda det nysådda gräset klarade barnen riktigt bra, vi räknar med att inte kunna vara där på hela vintern.
Lite innelek på em och sen mellanmål ute och efter det mycket cykling fram till hemgång.

Tisdag:

Fjärilen:
Innelek på fm både i kuddrum och lägenhet, men också pyssel-verkstad. Det är många barn som gärna ritar och klipper just för tillfället på Fjärilen.
På samlingen fick barnen lyssna och se sagan om “Bockarna Bruse”.
På em var det en upprepning av måndagen med innelek och utelek och det blev en aning kyligare i luften och värre skall det tydligen bli, så titta gärna över barnens kläder.

Onsdag:

Blomman:
Idag har vi gjort fina Hösttavlor i grönt , oranged och gult som finns att beskåda på vår avd.  Det var roligt att limma och sätta dit fint silkespapper!

Fjärilen:
Idag fortsatte Linda med några barn med vårat trafikprojekt. De började med att göra marken till vår stad. Tidningspapper och tapetklister var de material som de använde sig av. Andra barn lekte inne och sen var det förstås utelek. Cyklarna är populära!
På em var det inne- och utelek som som det brukar vid uppehållsväder.

Torsdag:
Samma upplägg som gårdagen, det limmades med tapetklister och tidningspapper och barnen började forma till kullar så landskapet skall bli lite kuperat. I övrigt var det massor av lek, både inne och ute. Sista stunden gick vi in och lekte och ritade.

Blomman:
Vi åt frukt och lekte på gården!  Oj jösses nu får de små Blommorna akta sig när cyklarna har kommit ut igen men klarar sig bra ändå när Fjärilarna lär sig visa hänsyn till de mindre barnen.

Fjärilen:

Fredag:

Fjärilen:
Sista dagen denna vecka får vi hjälp av Janne, så vi får planera mm. Tack för det!
Lise är tillbaka och det är förstås jättekul! I övrigt är det lek som gäller denna fredag!

Blomman: Familjen Berg fixade våfflor till frukost till barnens stora förtjusning!  Mirela är ledig idag och Karine var hos oss på Blomman. Före maten sjöng vi så det skallrade i rutorna. Barnen har så många önskemål om sånger!

 

Trevlig helg!   önskar Pedagogerna på Lillstugan

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.