V. 45

Ny vecka och i stort sätt fulla barngrupper.

Fjärilen:

Måndag:
Idag firar vi Nina som har fyllt 3 år. Flaggan är hissad och Nina vill leka “Gumman i lådan” på vår samling och efter det blir det förstås sång och hurrarop och grattiskramar. Till lunch har Nina beställt hamburgare och det blev hemmalagade burgare som Helena fixade till. Gott, tyckte Nina och alla vi andra också förstås. Efter en lugn sagostund målade Nina en mugg som hon fick med sig hem.
På sagan för de stora har vi bekantat oss med Lasse och Majas dektektivbyrå och just nu handlar det om Skolmysteriet. Det är riktigt spännande!
Nu har vi kommit igång med dukbarn igen. Det är 2 barn som hjälps åt att duka, så de får öva på att samarbeta, de tränar också bl.a på matte eftersom de måste ta reda på vilka som är här och hur många glas, tallrikar och bestik som behövs.

Fjärilen:

Tisdag:
Idag kom Tea, vår student från förskollärarprogrammet och hon stannar hos oss i ca 5 veckor. Det är spännande att få ta del av vad som händer i utbildningen just nu, eftersom den är ny från och med i höst. Så Välkommen säger vi till Tea.
Barnen lekte mycket denna fm både inne och ute, cykla på våra vägar är fortfarande populärt men nu händer det att barnen kör mot rött!! I förra veckan var de noga med att stanna och följa trafikregler eftre deras förmåga.
På em blev det mycket verksta´dspyssel.

Fjärilen:

Onsdag:
Det pysslades mycket denna fm med, många trär halsband som bl.a övar finmotoriken och att rita, klippa och klistra är också populärt.  Det var även lek i Blå rummet
När de flesta barnen började att gå ut, var det några barn kvar inne och målade vägar till vår trafikmiljö.
På samlingen övade vi på trafiksånger, det går bättre och bättre.

Fjärilen:

Torsdag:
Vägarna till trafikmiljön fick ytterligare lite färg och nästa moment blir väl lite grönområden och streck på vägen som barnen säger. Mycket pärlande denna fm.
På em försökte vi att få igång leken. Och lekar blev det; i Blå rummet blev det polislek som efter en stund förvandlades till en Emil-lek, i Lugna rummet lekte 4barn med dockskåpet och skötrummet förvandlades till en härlig frisörsalong där det kom och gick en massa kunder. Efter mellanmål tog många lekar slut och koncentrationen börjar avta.

Fjärilen:

Fredag:
Slut på veckan och alla väntar på “Fredagsmys…….” Fröknarna planerar och barnen leker och pysslar. Johan är här och hjälper till med barn + skruvar ihop en stol och det tackar vi för å´det varmaste.

Trevlig helg till er alla från oss alla!

 

 

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.