V. 46

Hej alla! Hoppas att helgen varit bra, framför allt för alla pappor!

FJÄRILEN:

Måndag:
Idag vabar Lise så vi ringde till Carolina som hade möjlighet att komma och hjälpa till.
Det blev mycket lek inne, både i kuddrum, lägenhet och i tvättrummet. Cyklarna kom fram när vi gick ut, samt spänner och spadar som ofta leder till “matlagning och bakning”.
Efter en sångsamling åt vi god lunch bestående av pasta, korvstroganoff samt sallad.
Innelek med jättefint bygge i Blårummet med bl.a.dockor, docklek även i Lägenheten, frisörslek , dansskola, legobygge m.m. och så lekte vi “Tingelingeling nu tåget går” innan mellanmålet som vi åt inne, för att sedan avsluta dagen ute.

Tisdag:
Lise är tillbaka idag, så nu fick vi till vår planering med trafikmiljön och en skogspromenad. David, Juni och Ida fick till det med trafiklinjer, grönområden och dammar, en damm fick en sandstrand. Lise gick på promrnad till skogen med Nina, Oliver och Isabella för att se om man kan hitta matrial till trafikbygget från naturen. Övriga barn lekte i Blå rummet och lägenheten, samt byggde med mecano och pusslade. På uteleken var det full fart som vanligt.
Till lunch fick vi köttbullar och potatis och passade då på att ha en matteövning vid bordet i Blå rummet.
På em blev det en massa lek; Vincent och Linnea byggde ett badhus i Blå rummet och den leken fortsatte även efter mellanmålet. Jättekul! I verksta’n blev det Riddarlek och där var det bara pojkar som deltog, David, Hjalmar, Liam och Folke. Isabella och Oliver lekte med bilar.Istora rummet öppnade Juni, Joy och Olof en affär och barnen som lekte i Lägenheten kom och handlade. Det var Alexandra, Moa, Elma och Nina. Signe och Leia sver gott i sina vagnar.

Onsdag:
Vi fortsätter på vårt trafiklandskap och idag är det Isabella, Hjalmar, Olof och Oliver som bygger träd av saker de hittade i skogen. Tre stora lekar kom också igång; i Lägenheten med total ommöblering, bygge + koja i Blå rummet och kojbygge i stora rummet med gosedjur, som avslutades med  fruktstund i kojan. Sen var det förstås utelek, lunch och saga, (de äldsta barnen lyssnar till Klas Klättermus) och på em blev det mera lek.

Torsdag:
Mer jobb på trafikmiljön och lek. På uteleken började vi så smått förbereda för kvällena “Höst-ruskfest”.
Till lunch fick vi spaggetti med köttfärssås, mums! Efter sagan gick vi ut direkt för att få lite luft och röra på oss, slingan i skogen skulle också fixas. Vi gick in och åt ett lite senare mellanmål än vanligt och sen stannade vi inne och byggde med lego, pysslade, pusslade mm, tills det började bli mörkt och de blev dags att gå ut för att festa på korv med bröd, kaffe, juice och kaka efter att man gått reflexpromenaden. Sen sa vi hej och godnatt!

Fredag:
Planeringsdag för fröknarna och det är Gustav som är med i barnarbetet idag och det tackar vi för.

Trevlig helg önskar pedagogerna på Lillstugan!

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.