V. 47

Hoppas att helgen var bra!

FJÄRILEN OCH BLOMMAN:

Måndag:
Denna vecka börjar med att Helena är på en bra föreläsning om hygien och Klara hjälper oss med köket.
Inne på Fjärilen börjar dagen med mycket legobygge och rita-klippa. Två barn leker i Blå rummet. När vi väl kommer ut är det 7 barn som följer med Kerstin och Tea till skogen. Det är Ida, Juni, Joy, Oliver, Vincent, Alex och Moa som drar ut på pinnjakt och jakt efter bortglömda reflexer och bilar. Alla bilar och reflexer hittades + en massa pinnar till ev. julpyssel.
På em gick vi ut direkt och hade tänkt äta mellanmål inne , men det blev utemellanmål istället för vädret var så skönt. Härligt, eller hur?

På Blomman berättade vi sagan om Nallen, barnen berättade om de olika färgerna som finns i sagan. Några av barne hade full koll på att Nallen har blå byxor och röda knappar. Efter sagan gick vi ut. Några av barnen cyklade och de lekte även i klätterställningen.

Tisdag:
Folke, Isabella, Linnea och Liam åker bussen tillsammans med Kerstin och Tea för att lämna tillbaka, samt låna nya böcker på “bibban”. Det blev en del trafikprat på vägen till och från biblioteket och en massa boktittande och lånande på plats. Det tog lite tid för datorn strulade, så vi missade en buss och fick ta nästa, så vi hann med en fin promenad utefter Säveån också. När vi kom tillbaka till Lillstugan var vi vrålhungriga.
Tea har i uppgift från skolan att läsa för barnen denna veckan, så hon börjar att läsa ett kapitel för de äldsta barnen och så läste hon  Alfons  bara för Linnea, Ida ville också höra på bok så hon fick också lite egentid med Tea.
På em blev det en massa härlig, kul innelek och flera lekar fortsatte efter mellanmålet.

Idag limmade Leopold silkespapper på papper. han var väldigt nogrann och satt länge med sin tavla. Vi hade ingen samling idag, barnen lekte väldigt bar och vi ville inte avbryta. Vi gick ut, barnen kan mycket själva i tamburen och det tog sin tid innan vi kom ut.

Onsdag:
Lek inne och ute även denna dag.
Tea läste en nylånad bok för Moa, Meija, Oliver, Vinsent, Isabella och Linnea och övriga barn hade massage-saga med Linda och Lise, förutom Signe och Leia som sover så gott i sina vagnar därute. Innelek och pyssel på em med bla lite dans efter mellanmålet.

Efter frukten gick vi på Blomman ut och barnen cyklade mycket.

Torsdag:
Denna dag lektes det mycket på Fjärilen! Det var kuddbygge med matlagning i Blå rummet och deltagare i den leken var Liam, Juni och Moa. I lägenheten lekte Signe och Leia och de hade det mörkt det mesta av tiden för det var “natten”. Hjalmar, David och Folke fick till ett fint bygge med klossar och smurfar; Ida och Joy byggde med Duplo och så hade vi Elma, Linnea och Isabella som valde att pussla. Vincent och Olof byggde med lego.
Rävarna blev kvar inne för Arken skulle komma på besök, vi andra gick ut i regnet och samlade vatten och geggade, det blev en cykelfri fm på gården.
Ihop med barnen från Arken hade våra största barn en liten samling med bla en namnsång och en instrumentsång där barnen övar matematik med minus och pluss och sen lekte de i olika grupperingar tillsammans. Träffen varade ca 1 1/2 timme.
På em blev det innelek och verkstadsarbete.

På samlingen gjorde vi på Blomman Kims lek. Barnen har nu lärt sig leken och gissar oftast rätt om vilken sak som fattas. Barnen gjorde många olika saker ute.

Fredag:
Planeringedags igen och nu är det hög tid att planera för julen på Lillstugan för nästa helg är det 1:a adent, tro’t eller ej! Så det blir till  att börja öva för Lucia, pyssla så smått mm.
På måndag börjar det också 2 nya barn på Lillstugan, ett syskonpar. Lisa börjar på Fjärilen och Simon på Blomman. Välkomna säger vi till dem och deras föräldrar.
Denna fredag tackar vi för hjälpen som vi fått från Anna.

Trevlig Helg!        Lillstugefröknarna

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.