V. 48

Ett sånt härligt…….höstväder vi har!

Fjärilen och Blomman:

Måndag
Klara är tillbaka i köket idag för Helena vabar, det är skönt att vi har en tjej som ställer upp.
Det kom igång lek i Blå rummet efter frukost och legobyggning och pyssel i verksta´n´.
Lisa kom kl.900 med sin pappa Mikael och lillsbror och hon ville göra en pärlplatta på direkten. Nu när Lisa har börjat kommer vi att göra lite ändringar för en del barn vad gäller deras matplatser .
På samlingen börjar vi så smått öva på Lucia-sångerna.
Lite tomtepyssel kom igång i verksta´n och flera lekar som fortsatte efter mellanmålet.

Simon började på Blomman idag. Han började leka med de stora djuren och hans pappa Mikael hämtade några dinosaurier till honom och de andra barnen. Vi började öva på Luciasångerna, vi har gjort en jullåda där vi har Luciasångkort. Vi gick ut sedan, där fanns det många spännande vattenpölar att plaska i. Innan vilan sjöng vi och spelade Pippisången på gitarren och barnen dansade.

Tisdag
Efter frukost kom det igång några lekar i Lägenheten där Joy, Lisa och Linnea lekte “mamma-pappa-barn” och i Blå rummet där det var kuddbygge; några barn pusslade och många spontanpysslade, bl.a tillverkades det adventskalendrar och dassrulle-tomtar. Några barn har också påbörjat papier-machie tomtar. Utelek i blött väder med cyklar, bollar och en massa geggalek. Att klä av sig alla blöta och smutsiga kläder tog ganska lång tid denna dag så vi hann bara öva på en enda luciasång!

Barnen på Blomman ekte hela förmiddagen, de körde med vagnar, byggde torn och lekte med djuren. Vi struntade i samlingen, så barnen hade möjlighet att leka en lång stund. Vi åt frukt och gick ut sedan. Ute cyklade dem och lekte i sanden. Eftier vilan läste vi böcker och lekte. Vi var ute efter mellanmålet ända tills förskolan stängde.

Onsdag
Många pysslade och målade denna fm, men det var också lek i Blårummet och i Lägenheten som det brukar.
Efter massagesaga och kapitelboksläsning, kom play-doodegen fram i verkstan.

På Blomman övade vi på Luciasångerna och sedan gick vi ut.

Torsdag
Efter frukost lade David, Juni, Ida och Vincent ytterligare ett papperslager med tapetklister på sina ballonger som förhoppningsvis skall bli till kul tomtar. De höll också på med att göra adventskalendrar ihop med Tea.
De andra barnen lekte för fullt; det var flera kojbyggen i allrummet och även i Blå rummet. I Lägenheten hyserade ett par tjusiga prinsessor. Frukten åt vi inne för nu har det blivit kallare där ute och sen var det då dags för att gå ut, så på med varma kläder, mössor, kängor och vantar. Direkt blev det full fart på cyklar och andra lekar.
God värmande gulaschsoppa kom väl till pass när vi kom in. Jättegott med nybakt bröd till!
På em blev det adventskalender-pyssel i verkstan med Tea och några av de äldsta barnen. I övrigt lite varierande lekar och sysselsättningar.

PÅ Blomman var det mycket lek på förmiddagen, vi sjöng Luciasånger, åt frukt och gick ut. Barnen ritade efter vilan.

Fredag
Idag får vi fin hjälp av Jenny som tur är, så vi pedagoger kan planera. Tack så mycket för det!
Lite papier machie-jobb och annat pyssel innan vi går ut på den av snö pudrade gården.

Ha´ en riktigt mysig, trevlig 1;a advent!          önskar Lillstugefröknarna

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.