V. 49:

Hoppas att ni alla fick en härlig 1:a adventshelg!

Fjärilen:

Måndag
Vad härligt att vakna upp till ett vitt landskap!
Efter frukost blev det lite smålekar och pyssel för att vi skulle fira advent ihop med Blomman. Vi gick på ett långt led in på Blomman där vi tillsammans tände det första ljuset och läste en adventsvers. Vi sjöng också lite julsånger. Sen gick vi tillbaka in till Fjärilen där vi åt frukt innan vi började klä på oss för utelek. Idag var det inga större problem att motivera barnen att klä på sig varmt och ge sig ut i snön.
Väl inne igen hann vi hälsa på våra tomtar Tim, Tom och Tam som var tillbaka i sitt skåp efter en välbehövlig semester. Hustomten var också på plats som väl var!
På em blir det pyssel och lek.

Tisdag
Det blev lek som så ofta i Blå rummet, Lägenhet och legobyggning och kojbygge i “allrummet”, på slutet var det många som ritade en stund, innan frukt och utgång. Ute skottades det en massa snö och så blev det stjärtlappsåkning i våra små backar. Innelek på em.
Mirela var ledig och Carolina jobbade för henne.

Onsdag
Christina var hemma denna dag och vi hittade ingen vikarie, så vi pusslade ihop denna dag så gott det gick.
Barnen lekte inne och ute.

Torsdag
Dags för pepparkaksbak både på fm och em, det var många barn som hann med att baka. De som inte bakade de lekte. Ute kom de stora blå åkmadrasserna fram och det går snabbt i backen trots att den inte är så lång. Många barn fryser när vi är ute, framför allt klgar de över att de fryser om tårna.

Fredag
Denna kalla vinterdag får vi hjälp av Magnus och trots kylan är han och Leo med ute på gården en stund. Karine och Carolina som vikarierar för Yvonne och Christina är också med ute på gården. Barnen kommer in tidigare än vanligt för det är riktigt, svin-kallt! Det blir lite bygg och pyssel före samling och sen blir det bra med en värmande lunch. Kyckling med tillbehör bjuder Helena på denna fredag.

Trevlig 2:a advent önskar Lillstugepersonalen er alla!

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.