V. 50

Fjärilen och Blomman:

Måndag
Nu har “den stora hostan” drabbat Lillstugan, denna dag är det 13 barn på Fjärilen och 6 på Blomman , även Helena är hemma för vab. Några har också drabbats av magsjuka.
På fm var det till att öva på Luciatåget, vi gick från Fjärilen och in till Blomman där vi sjöng alla våra sånger och tände det andra ljuset tillsammans, alla barn deltog. Efter det åt vi frukt och gick ut. Em ägnades åt lek och julpyssel.

Tisdag
Denna dag blir i stort sätt en upprepning av gårdagen, med sång , lek och julpyssel. På Blomman stannar man inne och bakar “skådebröd”.

Onsdag
Ännu en iskall vinterdag! Barnen på Fjärilen vågade sig ut efter att ha övat lussetåg och bakat lussekatter som ni alla får smaka imorgon. Blommebarna stannade inne och pysslade, de tillverkade fina små julgranar med paljetter och glitter. I övrigt mera pyssel och en del lek.
Linda är ledig och Yvonne kommer in istället.

Torsdag
Då var det dags för en av årets mest spännande dagar, LUCIA! Alla barn och fröknar samlades i lugna-rummet på Fjärilen och syskon och föräldrar höll till på Blomman. Efter lite väntan med pirr i magen startade Luciatåget med vacker sång. Alla barn gick med i tåget och alla sjöng och deltog efter bästa förmåga. Inte en enda liten tomte eller Lucia smet iväg till mamma eller pappa. Sen var det Luciafika på respektive avdelning och vi tackar så mycket för att allt var så fint ordnat och smakade så gott!
Ett STORT TACK för julklapparna som vi , personalen fick. Det var mysiga presenter.
På em var det mycket lek på Fjärilen med bland annat kojbygge i allrummet, det var en massa pirater som härjade runt där. Efter mellanmål pyssel och mer lek.
Linda ledig även denna dag, så Karine kom in och hjälpte till.

Fredag
Sista planeringsdagen före juluppehållet och Lukas är här och hjälper till i kylan. Tack för det!
Veckan avslutas med lek och pyssel och lite färre barn på Fjärilen, på Blomman är det full styrka.
Linda är ledig.

Trevlig 3;e advent och tänk på att koppla av och ta det lite lungt så ni orkar njuta av själva julen när den väl är här!
önskar er alla fröknarna på Lillstugan.

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.