V. 3

Fjärilen och Blomman:

Måndag
Då var det dags att dansa ut  julen denna måndag. Alla barn på Lillstugan var med och dansade på Blomman och efter en massa härliga juldanser åt vi pepparkakor och clementiner innan vi gick ut i vintervädret.
På Fjärilen började Karl och han kom i sällskap  med pappa Fredrik och lillebror Henry, flera av våra barn hade redan träffat Karl, så det blev lek direkt.

På Blomman fick vi träffa vår nya kompis Elsa som började idag.
Ute på gården fick vi se till att röra på oss för det var kallt. Det svåraste är att behålla vantarna på. När vantarna är på är man varm och go om händerna men man kan inte göra något……och tar man av sig vantarna så kan man göra precis det man vill, en bara en kort stund för sen är händerna kalla och gör ont.

Tisdag
Folke fyllde 4 år alldeles vid jul och nu var det dags att fira hans dag på Lillstugan. Efter en härlig utelek med stjärtlappsåkning och snötårtebakning var det dags! Folke hade valt att leka “Gubben i lådan” och efter det var det sång och kramar. Till lunch valde Folke en värmande soppa, med pannkakor som efterrätt. Gott, gott!! På em var det full fart ed en massa lek.
Vi upplever att ljudnivån har blivit väldigt hög på Fjärilen nu och det är bra för er föräldrar att veta eftersom det är stressande och tröttande. Ni kan hjälpa oss med att prata med barnen hemma om att sänka rösten.

Fyra blommanbarn stannade inne och gjorde hand och fotavtryck, de andra barnen gick ut och lekte i snön. Stjärtlappåkning är kul och stora rutchkanan gick superfort. Till lunch fick vi soppa och pannkakor. Gissa vad som var populärast. Nu är vi 12 barn som sover och vilar efter maten på blomman. det tar en stund innan alla sover men till slut är det så fridfullt och alla snusar och sover gott.

Onsdag
Idag kom vi igång med trafikmiljön igen. Det var Linda som med hjälp av några barn tog hand om det. I övrigt var det lek i Blå rummet, Lugna rummet och duplobygge, doktorslek och “jobb” vid bordet i allrummet. Folke lekte på Bloman hela fm tills det var dags för frukt och utgång.
På med ALLA VARMA KLÄDER och ut i kylan, många av barnen har blivit jätteduktiga på att ta på och av sig allt själva.
På samlingen fortsätter vi med empati-sagor.
På e var det förstås mer lek och pyssel.

Blommanbarnen fick en kall utedag. Vi övade stjärtlappsteknik. Det gäller att veta vad som är framoch bak och ha ordning på många kroppsdelar om det ska gå bra. Det är mycket svårare än vad det ser ut.

Torsdag
Nu var det dags igen att fira en födelsedag. Idag var det Olivers tur, han har också fyllt 4 år strax efter jul. Oliver ville leka “En bonde i vår by”, det är en populär lek, och denna gången hade vi gott om tid så alla barn som ville kunde vara med i innerringen en gång. Vi tände fyra ljus och sjöng och hurrade för Oliver och sen blev det kramkalas. Det lunch var det beställt köttbullar och makaroner, som Magdalena var så snäll och lagade till oss, eftersom Helena var sjuk. Magdalena är Karls mamma och hon var med idag på inskolningen. Tack för god mat och all hjälp i köket!!
Det kom igång lek och aktiviteter över hela avd. denna em.

Idag var Blomman-Elsa på förskolan själv utan mamma. Det gick som  en dans. Det var kallt även denna dag så de större barnen gick ut och de yngre fick vara inne. Ville fick göra hand och fotavtryck för tredje gången eftersom laminatorn förstörde de tidigare trycken. Vi fick nya böcker från biblioteket och det märks att barnen gillar att titti i och läsa böcker. Efter vilan “pluppade” barnen och det blev jubel och applåder när någon lyckades sätta i en plupp.

Fredag
På morgonen blev det mycket pyssel och pussel, det är flera barn som vill ge sig ikast med riktigt svåra pussel. Kul med lite utmaningar!
Carin T. kom för att hjälpa till denna fredag, det blev till att börja med att ge alla barn frukt innan utgång. Idag var det riktigt kallt, så barnen kom in lite tidigare än vanligt .

På blomman var det  glada och uppspelta barn när vi skulle sova,tänk så busig man kan vara när det ska vara lugnt och skönt. Till slut somnade alla utom en.
Vikarie i köket , Helena var sjuk.             Tack till Carin för hjälpen idag!

Ha’ en god helg i kylan, klä er varmt!            Lillstugefröknarna

 

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.