V. 4

Hej alla!  Hoppas att ni hade tillfälle att njuta av det fina vintervädret i helgen!

Fjärilen:

Måndag
Helena är fortsatt sjuk, så vi hjälps åt med kökstjänsten, Anna tog hand o själva matlagningen, så vi slipper att gå hungriga.
Barnen pusslade och byggded lego och degade vid borden. I Blå rummet kom det igång en lek. Det var Ida, Isabella, Vincent och Meija som byggde en gympahall och hade gympa. Kul!
Ute blev det backåkning och gräva i snön m.m. Det var kallt så vi gick in lite tidigare och hade en gemensam samling om trafik och säkerhet, det är spännande att höra vad barnen lägger i det begreppet. Lisa och Oliver ser till att det blir dukat till lunch denna veckan.

Blomman
Idag fick barnen träffa nalle som bor i lådan. De får se och höra vad Nalle har i sin låda och vilka färger som blir aktuella. Stämningen är på topp. Sedan tog vi fruktstund och utespring. Det var kallt om näsan även denna dag.

Tisdag
Kallt även denna dag så det vill till att klä sig varmt. De flesta barnen är duktiga på att hålla igång så de håller värmen, men ett par extra fleecebyxor är inte helt fel.
På samlingen fortsatte vi att prata om trafiksäkerhet och framför allt om när det är bra att ha hjälm. Vi gjorde ett experiment där vi släppte ett okokt ägg i golvet och sen upprepade försöket men denna gång med en liten hjälm på ägget. Hur det gick?? Fråga era barn, de kan berätta!

Blomman
Idag fick vi träffa Bockarna Bruse och det elaka trollet. Det var med skräckblandad förtjusning som barnen upplevde teatersagan. Oj så skönt när trollet försvann ner i lådan igen.
Elsa och Emilia stannade inne en stund och ritade av sina kroppar på stora papper. De var något misstänksamma i början, men när de fick se sin kroppskonturer på pappret blev de förtjusta.  Vi kommer att jobba med kroppsuppfattning ett tag framöver och då kommer alla få rita av sina kroppar och det kommer att ta den tid barnen behöver.

Onsdag
Oj, oj, oj!! Tyckte vi det var kallt igår så var det inget mot vad det blev idag!! Vi bestämnde oss för att vara inne på fm, så det kom igång lekar och legobygge, pussling och pyssel och lite annat blandat och gott.mot slutet innan samlingen märker man att barnen är ovana vid att vara inne så länge. de blir lite rastlösa.
Samlingen idag handlade om  vad barnen tycker att man bör tänka på om man vill leka brottning och innehöll en liten uppspelad scen  med handdockor. Det var uppskattat och barnen kom med många bra tankar om vad man bör tänka på.
Utelek blev det efter lunch, massage och saga.
Efter mellanmålet kom det i gång en massa bra lekar; i Blå rummet lekte Liam, Juni och Elma mamma-pappa-barn;David, Linnea, Vincent och Oliver lekte med dinosaurier och klossar i Lugna rummet; Hjamlar och Signe gjorde ett jättebygga av duplo och Lisa, Meija och Joy spelade spel. Det blev en lugn eftermiddag där barnen var koncentrerade i sina aktiviteter.

Blomman
Det blev en innedag p.g.a för många minusgrader.
Vi degade, pluppade, lagade mat i lägenheten, promenerade med vagnar mm. Samtidigt fick ett barn i taget gå in i ateljen och få sin kropp avritad.  Barnen tittar med glädje på pappret efteråt när de ser sin kropp. Vi tränar då kroppsuppfattning, matematik och mycket koncentration.

Torsdag
Det blir en inne-fm även denna dag, med lek både i Blå rummet och Lägenheten, lego och ritande!
Vi går ut efter lunchen direkt idag, för att hinna med en lite längre utelek. Det var härligt där ute igår och tiden gick lite väl snabbt fram till mellanmål.

Blomman
På samlingen sjöng vi rörelsesånger så vi blev alldeles varma…….och det var ju bra att ta med oss den värmen ut i minusgraderna. Vi var ute en kort-kort stund, så vi fick rasa av oss ett tag

Fredag
Sista dagen på veckan och 2 sjuka i personalen. Elin är jättegullig och kommer in som extraresurs och Liljeqvist har fredasgsinsats, så vi får nog ihop denna dagen också. Tack för hjälp av goa föräldrar.
Kallt var det också denna dag, så vi stannade inne på fm, men vi på Fjärilen gick ut på em, det är skönt med lite frisk luft och att kunna röra på sig lite mer. Mellamål och sen lek och pyssel innan det är dags för hemgång ochfredagsmys.

Ha’ en trevlig helg och ta vara på vinter, för nästa vecka skall det regna sägs det!       Fröknarna

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.