V. 7:

Så har vi kommit till v.7 och några lyckligt lottade har vinterlov.

Måndag

Fjärilen:
Tyvärr är Yvonne fortsatt sjuk, men tur i oturen är att vi får tag i vikarier. Idag jobbar Mirsada hos oss. Några färre barn blir det denna vecka, som får njuta av lite ledigt.
I Blå rummet lekte David, Liam, Juni och Joy och de byggde kojor och fick till en bra lek. Hjalmar, Olof och Vincent byggde med play-mo i Lugna rummet och Linnea, Folke och Leia lekte mamma-pappa-barn och åkte på utflykt. Just före frukt och utelek hade de äldsta barnen en liten mini-gympa i Blå rummet. Vi värmde upp med “Ett troll”, balanserade med ärtpåsar, frös till is som statyer, kastade boll och gjorde kullerbyttor. Det verkade som barnen uppskattade det för det var mycket fniss och skratt. Kul!
Dukbarn: Vincent och Hjalmar.

Blomman:

Idag var många barn tillbaka efter sjukdom. Vi fick träffa Stella för första gången, nu ska hon börja på Blomman.  Vi lekte med de farliga lejonen och hade sedan samling. Vi sjöng namnsång och klappa lilla magen. sedan åt vi apelsiner. Utelek på gården. Det går fort i backen nu, tur att den inte är så lång.

Efter lunch somnade barnen så gott på sina madrasser.

 

Tisdag

Fjärilen:
Yvonne blir sjuk hela veckan, men så skönt att Mirsada kan jobba resten av veckan.
Idag var det de yngre barnens tur att ha lite “mini-gympa. Det blev en lagom grupp på 6 barn och de tycktes uppskatta det hela lika mycket som barnen dagen innan. Det blev i stort sätt samma programm, men vi hade med “Vet du vad en baby kan” så vi fick krypa och åla en del och så hoppade vi från en pall istället för att slå kullerbytta och kasta boll.
Ute var det full fart i lilla backen och så började vi leka uppe vid båten igen och snart var så gott som alla barn på den delen av gården.
Samling har vi haft i små grupper mån. och tisd. och de stora barnen har pratat om vad vi kan hitta på att avsluta trafiktemat med och hade vi “Kims lek” med trafikmärken. Vi skall också göra färdigt trafikmiljön här inne.
Isabella fick sin favoritlunch till sist eftersom Helena är tillbaka, Köttbullar och makaroner. Mums!!
En massa lek på em och lite senare blev det många pussel som kom fram. Många barn tycker det är roligt och har blivit mycket duktiga på att klura ut pussel. Signe och Linnea från Blomman avslutade dagen med lite dans.

Blomman:

Efter frukost lekte vi inne. Vi bakade med play do degen, men det blev inga semlor.  På samlingen sjöng vi namnsång med chacha-takt och klappa magen. Ute bakade vi snökakor och åkte båt. Båten gick jättefort och kaptenen hette Olof.

Till mellanmål blev det korv och bröd.

Onsdag

Fjärilen:
Alla Hjätans dag är i antågande och flera barn kom på att de ville göra hjärtan, så det blev att rita, klippa och skriva på hjärtan. En del fick också lite paljetter på sig. Övriga barn byggde med plus-plus och pusslade pussel de börjat med dagen innan.
Härlig utelek i ett underbart vinterväder.
Empati-samling och massage-saga med med Linda och Mirela.
Signe får sin önkelunch serverad och det var mumsig lax med sås och potatis.

Blomman:

Idag var Lina Westerfors och jobbade på Blomman. Vi sjöng rörelsesånger på samlingen. Ute var det snö och kallt. Några barn åkte på madrassen ute. det blir grymt glid och våra små börjar få in snitsen att slänga sig på madrassen för att få bra med fart.

Torsdag

Fjärilen:
Idag vikarierade Mirsada och Mathilda hos oss.
Ida, Vincent, Lisa och Linnea tog bussen till biblioteket ihop med Kerstin. Vi lämnade tillbaka en hel massa böcker och lånade nya både till Fjärilen och Blomman. Vi hann titta i böcker och äta lite banan innan vi tog bussen tillbaka till Lillstugan och en god lunch.
På storbarns-sagan började vi på en ny bok som vi lånat på bibban, ” Rädda Joppe, död eller levande”.
På em kom det igång en hel del lek, bl.a kojbygge i hallen med David, Liam, Lisa och Juni, lek i Blå rummet med Vincent, Folke, Olof och Oliver, de började med att leka cirkus och sen övergick leken till att bli en biltävling. Lite pyssel  hann vi också med, det blev mest röda hjärtan.

Blomman .

Idag var Stella själv på Blomman (utan mamma eller pappa) Oj så bra det går. Så nu är vi fulltaliga på blomman med 12 små härliga gullungar. Vi fortsätter att sjunga om våra kroppsdelar med olika sånger. Vi fick apelsin innan vi gick ut.

Ett stort intresse på blomman är pottor och toaletter. det sprider sig bland barnen och flera har provat på att sitta på pottan.

Fredag

Fjärilen:
Planeringsdag och vi har Jessica här som föräldrahjälp till Junis stora gjädje. Tack för det!!

Blomman:
Trevig helg önskar vi alla på Lillstugan.

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.