V. 8:

Hej på er alla denna gråa måndag!

Måndag

Fjärilen:
Stackars Yvonne hon är fortfarande sjuk och Helena är hemma och vabar igen, Mathilda är snäll och hjälper oss i köket och på em inne på Fjärilen.
Det blev mest lekar vid borden denna fm och sen utgång till en gård med mycket slask att ösa i och åka på. Härligt värre!!
Mycket blöta kläder denna dag! Vi vore tacksamma om ni föräldrar kan hjälpa oss med att tömma torkskåpen på em och ta hem det som ej torkat, skåpen klarar ej av att torka alla genomvåta kläder.
Em med väldigt mycket pusslande.

Blomman:

Idag  var vi för första gången full grupp på blomman, alla 12 barnen var här. På samlingen klappade vi förstås lilla magen och vi sjunger en ny sång “vinka med tårna” som verkar bli en hit. Ute var det jättemycket slask vilket gjorde att barnen hade himla kul och fullt upp.

Tisdag

Fjärilen:
Yvonne blir hemma hela veckan + att Helena och Lise vabar idag, men vi löser det hela med hjälp av Mathilda och Golneza.
En liten stunds mini-gympa fick vi till med rörelse, balans och koordinationsträning. Barnen uppskattar det verkligen och efter frukt bar det av ut på gården som frusit till is. Oj, vad halt det har blivit, en riktig skridskobana!

 

Onsdag

Fjärilen:
Lite blandade aktiviteter inne på fm och sen var det frukt och ut som vanligt ,med den skillnaden att 6 barn gick med Linda på en halkig skogspromenad. Det blev till att gå försiktigt och att ge varandra en hjälpande hand där det behövdes!
På empatisamlingen ställde vi frågan: “Hur är en bra kompis?” och barnen fick tänka till en stund och komma med sina tankar och funderingar, som vi skrev ner. På em blev det mycket lek, i Blå rummet lekte David, Hjalmar och Liam och de sparade leken till efter mellanmål men då var det svårt att komma igång igen, den röda tråden var tappad. I hallen var det kojbygge och för det stod Elma, Leia, Alex och Olof och där bodde det hundar, som också var ute på promenad.
Dagen avslutades med en hel del spel och pussel.

Blomman:

Ture testade djuren i rutchkanan. Det var storkalas i lägenheten där vi övar mycket turtagning eftersom alla barnen vill leka mad samma sak. Då får barnen träna på att vänta på sin tur.

Torsdag

Fjärilen:
Lek i Blåa kom igång efter det att Hans var klar med städet och det var Ida, Lisa, Leia och Joy som lekte där.
Många barn ville pussla och lägga Lycko. Elma, Moa, Folke, Vincent, Linnea och Signe målade vid staffli och fick till var sin vacker tavla.
Ute på gården hackade grabbarna loss is i sandlådan och de höll på nästan hela uteleken, övriga barn lekte, bl.a jage och de åkte kana m.m. De hittar på något att göra mest hela tiden trots att gården är helt stelfrusen!
På em var det lek, pyssel och lite annat blandat och gott!

Blomman:

Idag var det Ville och Simons tur att måla sina “kroppar”. De målade för brinnande livet. ville var noggrann med att tömma varje färgburk efter hand. Simon var mer noga med att färglägga benen. båda avslutade sina målningar med ett “ta da”.

Vi hade håll igång och full rulle med de nyuppblåsta nyckelpigorna. Vi provade att ligga på mage på nyckelpigorna och hålla upp kroppen vilket var en stor utmaning, även för vuxna.

Fredag

Fjärilen:
Idag har vi en ny vikarie hos oss som heter Sumaya och förstås föräldrahjälp när det är fredag och planeringar. Det är Janne vi tackar så mycket hjälpen!

Blomman:

Idag hade vi hjälp av Jonna när Lise var hemma och vabade. Ha det gott vi ses nästa vecka! Puss & kram!

 

Trevlig helg önskar vi alla goa barn och föräldrar!         Pedagogerna på Lillstugan

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.