V. 13:

Så då var vi inne i påskveckan!!

Måndag

Fjärilen:
Strålande sol men fortfarande bitande kallt,men idag kom cyklarna fram ur sitt vinteride. Det är kul när det finns lite mer att välja på under uteleken, så idag var det full fart på gården igen. Det var så kul och så skönt väder att vi gick ut på em också. Kan våren ha’ kommit till slut??

Blomman:

En spännande frukost med en brakande hylla. Vi lekte inne en stund. sedan sjöng vi påsksånger till tusen. En skön utelek på gården.

Efter vilan målade Simon och Lilly påskägg.

Vit Tisdag

Fjärilen:
Innelek på fm och härlig utelek i solen, men idag blev det att stanna inne på em. Det blev flera lekar och en del påskpyssel i Verksta’n.

Blomman:

Inneleken genomsyrades av mycket turtagning som vanligt, något vi tränar på hela tiden. Ute var det skööööönt. Vi cyklade och gungade. Simon och Ida lyckades gunga gungbräda alldeles själva. Lilly experimenterde med en annan gunga.Boel och Ture grävde i sandlådan. Leopold åkte med i cyckeltåget. Ville klättrade i klätterställningen och lekte titt ut med Linda-krokodilen. leo och emilia lekte i köket under klätterställningen.

På eftermiddagen klippte vi i papper.

Dymmel-Onsdag

Fjärilen:
Vi firar påsk ihop med Blomman, men vi äter Påsklunchen var för sig.

Blomman:

Oj så många påskgubbar och påskkärringar det kom till Lillstugan idag. Efter frukosten samlades alla lillstugebarnen på Blomman. Där låg vi på mage och tänkte på påsken. Rätt var det var kom en påskhäxa flygande och landade på vår gård. Hon kikade in genom fönstret. Vi vinkade in henne. En fin häxa med långt fint hår och svart hatt.  Hon kom med en korg med små kyclingar i som alla barn fick en varsin av. Konstigt nog så kunde hon namnet på alla Lillstugebarn.

Utelek på gården i härligt vårväder. Vi målade ägg som vi sedan åt upp till lunchen. Vi satt på långbord och åt massor med god påskmat.

På eftermiddagen gick brandlarmet vid 13.45. då var det brandövning.Christina och Lise fick ut alla 9 barnen, en var barfota och en skulle precis kissa men fick springa ut med byxorna nere. Allt gick bra, ingen blev rädd.

 

Skärtorsdag

Blomman:

Barnen hade samling och fröknarna fick titta, lyssna och njuta. Fantastiskt vad de har lärt sig. Lilly, Emilia, Elsa och Ida satte fast sina ögon på sina målade figurer. De blev fantastiskt fina. Kom gärna in och titta.

Vi fick kanongod köttgryta av Matilda. På eftermiddagen kom Yvonne in till blomman.

Glad Påsk! Njut av ledighet och kom starka tillbaka. Påskpuss från fröknarna.