V. 9:

Hej alla och välkomna till en ny härlig, förhoppningsvis solig vecka!

Måndag

Fjärilen:
Visst är det skönt när solen visar sig, trots att det fortfarande är kallt så blev det en härlig utelek. Många av barnen var med när vi plockade fram plastlådorna som vi hällt vatten i på fredagen och som stått i förrådet över helgen. Tänk att det blivit is i lådorna, med vackra mönster i. En del var inte helt frusna så det hade bildats håligheter i isen. Barnen försökte göra skulpturer på olika sätt, de hackade med spadar, hammare och spik och de sågade. de byggde också med isen. Kul hade vi! Vi tittade på isen i lupp. Barnen hade många tankar och funderingar kring is och vatten som vi samtalade om.
På samlingen delade vi upp oss i 3 grupper, de äldsta barnen hade en mattesamling med matteburkarna.
På em målade barnen var sitt papper med valfri färg, som vi sen skall rita av deras händer på och klippa ut. Och så leker vi förstås!

Blomman:

En ny härlig vecka. Vi lekte inne en stund efter frukost. Vi körde med bilar i parkeringgaraget , nyckelpigorna fick komma fram och vi läste böcker. den populäraste boken just nu är “bäbis ledsen”. Ute var det kallt och soligt. Blommanbarnen var fascinerade av isen som fjärilsbarnen experimenterade med. Vi åker kana på isen, frivilligt och ofrivilligt.

På eftermiddagen fick Lilly äntligen rita av sin kropp och imorgon blir det målning.

Tisdag

Fjärilen:
En morgon med många aktiviteter vid borden. Mini-gympa för de äldsta med ett blandat program, bl.a lekte vi “fruktsallad”. Sen vart det frukt och utgång och barnen var snabbt ute på gården, det är stor skillnad på hur lätt det går för dem att klä på och av sig nu mot i höstas. Övning ger färdighet!! Ute var det många som fortsatte att leka fruktsallad, fast med lite ändrade regler.
Fortsatt samling med mattetema för de äldsta.
Lunch och saga, nu lyssnar “skolbarnen” på “Prostens barnbarn” av Eva Bexell.
Lekar i Blåa, Lägenheten och på grönamattan, i övrigt skapande aktiviteter. Några barn klippte ut sina händer, då gäller det att få till öga- och handkoordinationen, kan vara riktigt knepigt.

Blomman:

Idag slog magsjukan till. Tre barn var hemma och vi hoppas att det inte blir fler. Vi lekte med djuren och på samlingen sjöng vi våra favoritsånger och dansade även en ringdans som var mycket uppskattat. Sedan festade vi på apelsiner.

Lilly och Elsa målade sina papperskroppar med glatt humör.

Ute var det skönt och alla barnen är igång och leker på gården. Leo testade rutchkanan och det gick rasande fort. Elsa tänkte prova balansbrädan men den var alldeles för hal. För övrigt kramas vi mycket och trivs med varandra.

Onsdag

Fjärilen:
Ja så var vi framme i mitten på veckan och efter en god äggfrukost, blev det lego-bygge, pussling och lek i Lägenhet och på gröna mattan. Några barn målade för att sen klippa ut sina händer och vissa andra barn klippte ut händerna.
Linda tog med sig ett gäng på promenad, men undvek de värst hala ställena vis av förra veckans utflykt.
Empati-samlig och massage saga som brukligt så här mitt i veckan.
Lek och blandade aktiviteter på em.

Blomman:

Idag höll barnen själva i samlingen. De kan rörelsesångerna hur bra som helst. Bara de får lite stöd i sången så går det hur bra som helst.

På eftermiddagen kom några fjärilsbarn över till blomman och det blev dans till klassikerna: Manboy och hippare hoppare.

Torsdag

Fjärilen:
Kerstin är på kurs och Golneza kommer in och jobbar.
Våra blivande skolbarn gick på besök till Arken för att träffa ev. blivande klasskamrater. De hade en trevlig stund med samling och lite lek.

Blomman:

Vi hade klippstund där barnen fick klippa papper i små små bitar. Detta var jätteroligt och en del var koncentrerade väldigt länge. Det får vi ta och göra igen.

 

Fredag

 

Idag är det Ulrik som hjälper oss så vi får planera m.m. Tack för det !

Tack för denna veckan och en trevlig helg!        önskar Lillstuge_fröknarna

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.