vecka 11

Måndag
Blomman:

Idag blev det disco med dans till Manboy. Oj vi blev riktigt varma och svettiga. Alla 12 barnen var med och dansade och det gällde att se sig för så man inte dansade på någon. Härligt ljust väder ute.

På vilan var det håll igång, det tog låååång tid innan barnen somnade.

Tisdag

Blomman:

Idag på förmiddagen pusslade och pluppade vi. Några grymt svåra pussel från fjärilen försökte vi oss på. Annars är det Totte och Molly pussel som är hetast just nu. Emilia har nog slagit rekord i hur många gånger man kan pussla samma pussel.  På samlingen fick vi gitarrspel till våra rörelsesånger. Fruktstund och sedan utgång. Våra stora barn tränar mycket på att klä på sig och av sig själva. Och det strålar om dem när de lyckas.

Idag somnade barnen snabbt på vilan.

Efter vilan ville några barn klippa.

Onsdag

Blomman:

Oj oj kort om personal denna dag. Vi byggde med duplo. Det blev höga torn och elefanten och Dino fick mycket last på ryggen.

Ute hade vi fått nytt material att leka med. SNÖ! Den fina vita snön blev snabbt brun, men det spelade ingen roll för barnen. De hade lika kul ändå. De bakade kakor och lagade mat.

På eftermiddagen blev det disco till Copacabanana och sedan hopp och kullerbyttor på en madrass. Strålande glada barn.

Torsdag

Blomman: Idag lekte vi gubben/gumman i lådan. Nästan alla barn vill vara gumma när de sitter i lådan. Det är en utmaning att kunna vänta med att komma fram på tjohej och för en del är utmaningen större att komma i och ur lådan. Vi åt frukt och gick ut i solen. Barnen åkte madrass på den lilla snö som fanns kvar. Till lunch åt vi halv special….inte från Oves men från vår kära Helena.På eftermiddagen lyssnade vi på musik och degade.

Senare samma kväll var 4 pedagoger på en inspirerande föreläsning.

Fredag

En fredag är en fredag är en fredag ……….. Ha det gott alla så ses vi snart igen!