Vecka 12

Måndag
Blomman:

Idag var det dags för Leo och Leopold att måla sina papperskroppar. De valde färg och målade med stor koncentration. De tyckte om att måla och gjorde det ganka länge. Sedan vbar det lika roligt att tvätta händerna och benen och fötterna.

Ute var det himla kallt och det var skönt att sedan få gå in och äta mat.

Fjärilen
vi startade veckan med att några barn, närmare bestämt 10 st hade mini-gympa i Blå rummet. Mycket skratt och glada miner blev det , ihop med hopp och diverse andra rörelser, samt några lekar.
Mycket lek, pussel och spel på em. Vår empati-vägg börjar ta form så sakteliga.

Tisdag

Fjärilen
Idag var det tänkt att vi skulle gå bort till Vallhamra för en musikstund, men killen som skulle hålla i det blev sjuk. Vi satte igång att påskpyssla istället och de barn som ville fick skapat några härliga påsktuppar. Ute var det om möjligt ännu kallare idag, det är svårt att tro att det snart är påsk.

Blomman:

Idag fick vi träffa gula nallen på samlingen. När han gått och lagt sig igen så dansade vi som lilla nallen. Sedan frukt och ut i blåsv’ädret.  Stella fick måla sina händer och fötter. Och sedan fick hon ligga på ett papper och bli avritad.

Onsdag och Vårdagjämning!!

Fjärilen
Vi far med buss till Partille bibliotek, där vi lämnar in en tung hög med böcker. Moa, Juni, Hjalmar och Joy hjälper till med att både lämna böcker på bandet och att låna en stor hög med nya böcker.
Hemma på Lillstugan lekte och påskåysslade de övriga barnen och under uteleken kom det 2 ridande poliser förbi ute på gatan. De stannade upp en stund och pratade med barnen. e berättade att de patrullerade i området pga många inbrott. Barnen noterade att man behöver ha hjälm på sig även når man rider.
Massage.vila för alla barn denna onsdag. Mysigt!!
Fortsatt lek och pyssel under em.

Blomman:

Oj idag drog påskpysslet igång. Vi klippte ut ägg som barnen fick göra handavtryck på i olika färger. Kul tyckte några, onödigt att kladda ner sig tyckte några. Vi tänkte oss en inneförmiddag men några ville ut och springa ändå och så fick det bli.

Till lunch gjorde helena den godasate soppan och hembakat bröd så nu kommer vi att sakna henne riktigt mycket nu när hon ska vara sjukskriven.

Torsdag

Fjärilen
Ännu en härligt, underbar vinterdag och våra stora barn klär på sig varmt och traskar iväg upp till fotbollsplanen i skogen för att träffa Arkens stora barn. Barnen leker bl.a “Hur mycket är klockan, Herr Lejon” och “Under hökens vida vingar” och vädret till trots dricker de saft. Nöjda och glada kommer de tillbaka, Ida och Juni talar om att de fått en ny kompis som heter Josefin.
På em kommer det igång en massa härliga lekar, alla barn är aktiva och leker. Alex och Elma leker mamma-pappa.barn i Lägenheten; Meija, Isabella och Linnea leker frisör; Olof, Folke, Oliver och Hjalmar leker i Blåa och är sjörövare; i Lugna har Ida, Juni, Joy och Vincenr byggt sig en koja; Liam och David bygger med lego.

Blomman:

En härligt solig dag forfarande kallt. Vi fortsatte att måla handavtryck på påskägg.Denna gången kunde barnen måla mera själva. Yvonne hjälpte oss ut när Linda gick med fjärilsbarnen till Arken på besök.

Fredag

Ha en go helg! Vi ses på måndag.