V. 15:

Hej  alla och välkomna tillbaka ni som har haft påsklov. På fjärilen försökte vi få lite lovstämning genom att ta dagen lite som den kommer.

Måndag

Fjärilen:
Dagen börjar förstås med frukost för de flesta barn och fröknar. När vi är mätta och belåtna tar lek och andra aktiviteter vid. När de yngre barnen börjar gå ut äter de äldre frukt och inväntar Kerstin för att få lite minigympa. Vi  mjukar upp med “Ett troll” som denna dag förvandlades till en joggare, ett rytande lejon och en liten mus; sen följde ramsan om “Pirayan” och lite “vanlig” gympa, vi sträckte på oss, kröp ihop; hoppade, korsade ben och armar. Mycket koordinationsövningar blev det! “Hästen Plopp” var ute och red en stund och så lekte vi “Fruktsallad”, som barnen uppskattar. Avslutade gjorde vi med “Harry har hittat en hare…” Och så ut i den härliga vårsolen, med mycket bollek och cykling m.m. In för lite lunch och saga, de äldsta barnen lyssnar till “Bröderna Lejonhjärta” nu. Oj, vad de har väntat på detta, hoppas att den svarar upp till förväntningarna. Sen gick vi ut i solen igen och åt mellanmålet ute. Efter tag började det att snöa, riktigt aprilväder, vi städade in grejorna men var kvar ute en liten stund till sen gick vi in i värmen.

Blomman:

Idag har Leopold, Ture och Linnéa satt upp sina ögon på papperkropparna. Allra oftast sker det med noggrannhet och vi funderar tillsammans över var på kroppen ögonen sitter. I samlingen blev det nya kroppssånger och riktigt snabba rörelser till “huvud, axlar, knä och tå”. Ute på gården grävde vi i sanden, cyklade och gungade. Barnen tränar mycket på att klättra upp på gungorna själva och det går riktigt bra!

Tisdag

Fjärilen:
Denna dag ser ut som föregående dag med den skillnaden att det är de yngre barnen som har mini-gympa. Vi gör också “Ett Troll”, men efter det gör vi “En lång man…” då vi sträcker på oss, rullar ihop oss och andra övningar; vi hoppar från en pall, kryper i tunneln; leker “Vad en baby kan” och avslutar det hela med ramsan om “Pirayan”. Sen är det full fart ute i solen, idag kom bandyklubbor och bollar fram och många barn gick balansgång uppe på den nya balansbrädan.
Denna dag åt vi mellanmålet inne, för det blev ganska kallt när solen började försvinna bakom molnen.

Blomman:

Idag var det Simon, Leo och Villes tur att ge sina papperkroppar ögon. Leo tyckte det gick lika bra med ett öga på magen. Linda hade som vanligt flera sånggodbitar med sig till samlingen och barnen är nyfikna och öppna för nya utmaningar. Sedan tänkte vi att Stella kunde få måla sin papperskropp, det tyckte inte Stella. Vi gick ut hela gänget istället och njöt av det fina vädret!

Onsdag

Fjärilen:
Idag var det ett gäng barn som traskade iväg till skogen med Kerstin. Det var Moa, Meija, Liam, Folke, Linnea, Elma och Olof som fick pröva sin grovmotorik i en mycket kuperad terräng. De klättrade i berg och kånkade och bar på bräder och pinnar för att bättra på en redan påbörjad koja. De kämpade på med stor energi! Det blev en trevlig stund i skogen.
Övriga barn hade utelek på gården. Mer utelek på em och mellanmål där ute.

Blomman:

Då var det Boels tur att få ögonen på plats. Spännande är det! Barnen är mycket intresserade och delaktiga. På samlingen Honky-tonky dansade vi. Melodifestivaldans står också högt på listan! Vi var ute både på förmiddagen och eftermiddagen.

Torsdag

Fjärilen:
Idag fick skolbarnsgruppen besök av Maarit och barnen från Arken. De hade samling och lekte “Hela havet stormar” och så planerade de för fler träffar. Barnen kom med egna förslag. De fick också tid till att leka med vad de ville.
Efter sagor gick vi ut en stund fram till mellanmålet, de stora barnen behövde ut och röra på sig. Sen lekte vi inne under resten av em.

Blomman:

Vi firar Ture som fyller två år idag med ljus och födelsedagssång! Barnen pratar om hur många år de är och visar med två fingra. Födelsedagsmuggen målades med stor entusiasm, och så fint det blev!

Fredag
Så var det då fredag igen och dags för planering. Leos föräldrar delade upp insatsen mellan sig och vi tackar så mycket för hjälpen.

Blomman:

Idag förstod vi hur bra vi haft det med vädret det sista. När vi gick ut blev det både overall och galon på. Riktigt aprilväder.  Men barnen har väldigt roligt med vattnet och leran på gården!

 

Ha’ nu en trevlig helg och så håller vi tummarna för att våren verkligen kommer nu!           Från alla Fröknarna