V. 16:

Ja, då var äntligen våren här!! Hoppas att ni alla har haft en skön helg!

Måndag

Fjärilen:
Då är vi igång med en ny vecka och startar upp med lite måndagsgympa för de äldsta barnen. Idag hade vi med bollar, som vi både kastade och rullade. Vi rörde oss också till musik och när musiken tystnade blev vi till “statyer”.
Sen var det full fart i hallen med kläderna för att komma ut till våren så snabbt som möjligt.

Tisdag

Fjärilen:
Gympa med de lite yngre barnen och vi hade framme en boll även denna dag. Barnen var jätteduktiga på att kasta och fånga bollen, vi slog kullerbyttor och lekte några sång- och rörelselekar. På med kläder och ut i solen för fruktstund och lek.
Lisa har fyllt 6 år och det firade vi med lek, sång, kramar och “en halv special” till lunch. Gott, gott tyckte barnen. Lisa målade också en mugg som  blev full med härliga färger.
Utelek hela e.m. ända fram till stängning.

Onsdag

Fjärilen:
Idag var det ett nytt gäng som traskade iväg till skogen, ganska snart efter frukost. David, Signe, Hjalmar, Vincent, Juni och Joy gick iväg med sällskap av Kerstin. Vi letade oss tillbaka till samma koja som vi hittat veckan före och barnen tyckte det var lika roligt och spännande även denna gång. Vi hittade hängen i träden som blev till makaroner, Juni gjorde grillspett med köttbullar av pinnar och kottar, som barnen grillade över en låtsas eld. Vi hittade en gammal julgran som vi pyntade fint med vissna löv och kottar. En myrstack såg vi och fullt med myror som sprang omkring. Vad mycket man kan hitta på med lite fantasi när man är i skogen.
Tillbaka på Lillstugan önskade vi Mirela Lycka till med bebis och allt annat runt omkring. Det var hennes sista dag hos oss på ett bra tag.
På em var det utelek hela dagen, papper och pennor kom också ut och många barn ritade en stund.

Torsdag

Fjärilen:
Inne på fm var det flera av barnen som valde att jobba med “Lycko”, Liam, David och Folke satt länge och koncentrerat vid bordet. Vincent, Olof och Linnea lyssnade på en Cd i lägenheten och när de var nöjda med det kom de och anslöt sig till aktiviteterna vid bordet. I “Blåa” lekte Meija, Moa och Joy och byggde med kuddar; Juni, Lisa och Ida byggde med plus-plus och alla övriga barn satt i verksta’n och ritade.
Ida, Lisa och David är de barn som börjar på Ugglumskolan till hösten, så därför skall vi gå dit idag för att äta lunch i bamba. Det blev en kul och spännande upplevelse. Det finns så mycket och så många stora barn att titta på, så Lillstugebarnen glömmer nästan att äta. De tyckte alla tre att maten var god. Det serverades köttfärsgratäng och/eller potatis- och spenatgratäng + en fin salladsbuffé. Det smakade riktigt gott!! Barnen klarade att ta sin tallrik, lägga till sig lagom av maten de ville ha, att hämta mjölk och knäckebröd. Sen balanserade vi allt till disken utan minsta missöde.
På em gick vi ut en stund, men mellanmålet åt vi inne denna dag.

Fredag

Fjärilen:
Vi avslutar veckan med att Lise vabar och Nishta är sjuk. Elin är här och hjälper till och det tackar vi extra mycket för en sådan här dag.
Blomman få inte till sin blogg denna vecka eftersom vi jobbar kort idag.

Vi på Lillstugan hoppas att helgen blir fantastisk för er alla!