V. 17:

Hej alla och nu tar vi nya tag inför en ny vecka!

Måndag

Fjärilen:
Lek i Blå rummet  och i Lägenheten på fm + flera barn som valde att rita och spela spel. Efter frukt gick de yngre barnen ut i full regnmundering och de äldre barnen hade mini-gympa, innan det var deras tur att dra på alla regnkläderna. Regnet uteblev och det var en härlig utestund med mycket, cyklar, bollar och sandlek.
På em gick vi ut en stund till och då blev det riktigt skönt väder. Mellanmålet åt vi inne.

Tisdag

Fjärilen:
Mini-gympa för de yngre barnen efter frukt, idag hade vi som alltid med “Ett Troll” som uppvärmning, vi fortsatte med “En lång man”, övningar med ärtpåsar och “Hästen Plopp”, som avslutning hade vi ramsan om “Pirayan”. Sen var’t det på med kläder för mer rörelse och lek ute.
Till bamba i Oxled skall Joy, Juni, Hjalmar och Liam gå denna tisdag. Det är en bra promenad, så vi laddar med en liten extra frukt på vägen, hoppas att vi får lite tid över till att leka på skolgården. Barnen var så duktiga på att gå så vi fick över en halvtimme på oss att leka på gården. Klätterställningen tyckte barnen var roligast. I bamba serverades stekt makrill, annan panerad fisk och potatis + en salladsbuffé. Gott tyckte barnen och de var duktiga på att ta för sig och att äta det de tagit till sig. Sen var det dags att traska tillbaka på trötta ben. Men vilka duktiga barn på att gå!!!
Utelek på em, med mellanmålet ute.

Onsdag

Fjärilen:
Så var det äntligen dags för den stora skräpplockardagen och utrustade med handskar, vantar och plastpåsar gav vi oss iväg, efter att ha haft en liten samling om nedskräpning mm. Vi började med att ladda batterierna med lite frukt och en liten lek när vi kom upp i skogen. Sen var det dags för att leta och plocka skräp, barnen var uthålliga och vi höll på i ca 1 tim. De flesta av barnen tyckte det var roligt och sa att vi borde plocka skräp oftare.
På em höll vi oss inne med lek och pyssel.

Torsdag

Fjärilen:
Elma, Vincent och Olof hjälpte Kerstin med att få ett stort lass böcker till bibban och sen lika många tillbaka till Lillstugan igen. barnen tyckte att det var roligt men jobbigt att lägga böckerna på bandet för återlämning. De var snabba på att välja ut en hög med nya böcker. Det roligaste på hela utflykten var dock att åka buss, varje gång bussen bromsade och svängde i kurvor skrattade de hjärtligt. Duktiga på att gå var de också.
Till lunch var det dags för bamba-besök igen för de blivande Ugglumsbarnen och det gick lika bra som förra gången. Denna gång serverades det lasange. Efteråt stannade vi en stund på skolgården och lekte, det finns många spännande och utmanande saker där. Vi träffade också på några gamla Lillstugebarn och Ida träffade sin storebror Arvid. En kul stund med full fart.
Em på Lillstugan blev en härlig utevistelse med lite pyssel för några på sluttampen.

Fredag
Så avslutar vi veckan med att fröknarna planerar i två omgångar. Stöttar oss i vårt arbete är det är det Gunnar som gör denna fredag. Tack för det!

Trevlig helg till er alla!