V. 20:

Hej alla! Hoppas att det var skönt med en långhelg?

Måndag

Fjärilen:
Dagen började med en riktigt spännande händelse, en hel massa små myror hade flyttat in på Fjärilen under helgen. det blev att titta och undersöka vad de hade för sig. De var tydligen mycket intresserade av barnens sockermålningar, som de gjorde i onsdags, det var väl godis för myror kan man tänka. Ut åkte målningarna och på em tyckte vi att myrorna var betydligt färre, vi får se vad som händer imorgon.
Efter lite kuddlek och skollek var det dags att gå ut och det var riktigt skönt väder, vi åt frukten ute men städade innan vi gick in för vi förväntade oss regn på em. Regnet kom ca 14.00 så det blev innelek på em. Plus att några barn målade med vattenfärger.

Tisdag

Fjärilen:
Denna fm var det många barn som pusslade, pluppade, plus-plussade och ritade, med andra ord många aktiviteter vid borden. Sen var det regnkläder på och ut för lek, mycket sandlek blev det denna dag. Bollekar är också populärt, både fotboll och bandy.
På våra samlingar tränar vi mycket inför sommarfesten, det är spännande och roligt! Barnen har själva valt vårat tema för sångerna.
På em var det många kojbyggen på gång.

Onsdag

Fjärilen:
Full fart på fm med disco till årets melodifestivallåtar. Sen var det ett gäng svettiga barn som fick klä sig varmt för att ge sig ut i kylan!!
Massage-vila efter lunch som brukligt är på onsdagar, sen vart det utgång igen men nu behövdes det inga överdragsbyxor eller fleecetröjor, för det blev ett härligt vårväder. Vatten kom fram och många barn målade med penslar och det byggdes bl.a. en damm för båtar. Kul! Längre fram på em var det många av de stora barnen som lekte jage-lekar. En härlig eftermiddag som för några avslutades med en fadderfest.

Torsdag

Fjärilen:
Det var snabbt ut på gården efter frukost. Några barn tillverkade flaggor med hjälp av papper, saxar och lim, som vi hängde upp i träden, för idag skall det firas att det är Förskolans dag. När alla var samlade hade vi ute-disco och barn och fröknar dansade loss på gården och efteråt bjöds det på glass.
Vatten kom fram och barnen målade, lagade “mat” m.m. innan det var dags för samling och lunch. Efter lunchen kom Mårten från skolan med två förskoleklass-barn som fick berätta för David, Ida och Lisa hur det är att gå på Ugglumskolan.
Härlig utelek även denna em.

Fredag: Veckan avslutades med en hel planeringsdag för fröknarna.

Hoppas att ni alla får njuta av en extra dags ledighet.         Trevlig helg!!