V. 21:

Hej alla! En sån strålande Pingsthelg vi fick +  att Sverige vann hockey-guld och Danmark vann schlagern!

Måndag

Fjärilen:
En lekdag både inne och ute och förstås lite rita och pyssel för vissa barn.
På samlingarna denna vecka förbereder vi oss för Barnsäkerheten dag  som infaller på onsdag. Vi samtalar framför allt om vikten av att sitta rätt i bilen. Att sitta i stol eller på kudde och att vara fastspänd, att sitta baklänges tills man är ca 4 år (beroende av hur lång man är) är en rekommendation och det är därför vi gör baklängesmarschen.

Tisdag

Fjärilen:
Vi går iväg till skogen med alla Fjärilsbarn och Fjärilsfröknar och vi fick en härlig förmiddag! Barnen lekte en stund innan vi åt frukt och sen var vi många som lekte några lekar. “Björnen sover” och “En rolig sång” kunde och ville nästan alla vara med på. Efter det lekte de äldre barnen “Byta träd” och så var det dags att traska tillbaka till Lillstugan.
På sagan läste vi det sista av “Bröderna Lejonhjärta” för skolbarnen.
E.m. började med utelek och sen får vädret avgöra hur fortsättningen blir.

Onsdag

Fjärilen:
Nu är det så dags för baklängesmarschen och några barn började direkt på morgonen genom att gå baklänges in till frukosten. Efter lite olika aktiviteter och lekar var det dags att gå ut. En del barn tog på sig regnkläderna bak-fram och västarna satte vi också på bak-fram. När alla kommit ut satte vi igång, barnen ropades upp med sitt namn baklänges en i taget och så startade de vid mål och gick en bana runt gungorna och kom i mål vid start, där de fick en medalj. Fröknarna deltog också och fick en massa hejarop från barnen. Därefter var det vanlig utelek.

Torsdag

Fjärilen: Helena var sjuk och Nishta var snäll och tog hand om maten så vi fick lunch även denna dag. Fredrik var hygglig om kom och tog hand om disken. Ett Stort Tack för det!
Mycket utelek denna dag.

Fredag

Fjärilen:
Så var det dags för fyrpartssamtal, denna dag för Ida och David. Det är spännande för barnen att träffa sin blivande fröken från skolan och tillsammans med en förälder och Kerstin berätta vad man tycker är roligt att göra och leka. Få chans att ställa frågor om skolan och få höra lite om hur det är där, om förskoleklass och fritids.
Fredrik dög upp även denna dag för att göra insats, tack igen.
Helena var sjuk idag också och Yvonne ledig, så Christinas son Johan vikarierade hos oss.

Ha en skön helg allihopa!       Fröknarna