V. 36:

Hej alla!

Nu skall vi försöka komma igång med vår blogg igen, efter strul med datorer och nu när våra inskolningar i stort sätt är klara!

Vi önskar alla välkomna tillbaka till ett nytt läsår och extra välkomna vill vi att våra nya familjer skall känna sig!
Vi önskar också alla våra nya kollegor välkomna! Anna är tillbaka efter sin föräldraledighet och kommer att jobba med Goshia, Linda och Christina på Blomman, samt med Lina som kommer in på onsdagar.
På Fjärilen kommer vår nya förskollärare Sandra i september och jobbar då med Yvonne och Kerstin, samt med Linda på onsdagar.

Måndag

Fjärilen:
En ganska vanlig måndag med lek både inne och ute, det som var ovanligt denna dag var att vi fick dra på regnkläderna när vi gick ut, det var länge sen. Men det blev mycket sandlek, det är roligare när sanden är fuktig. Efter lunch och saga valde några barn att gå ut direkt, medan andra barn stannade inne och lekte en stund. Mellanmålet åt vi ute och var sen kvar ute i solen som kom tillbaka på em.

Tisdag

Fjärilen:
Idag kom Tea tillbaka till oss efter nästan ett år av studier på Pedagogen. Tea är student från universitetet och hon gör sin praktiska utbildning hos oss.
Erik, Ingrid, Leia och Elma tog en tur med bussen till “bibban” ihop med Kerstin och Tea, det var hög tid att förnya böckerna, vi är trötta på högen med Lillstugeböcker som vi haft ett bra tag. Efter att ha bläddrat i en massa böcker, valde vi ut ett gäng, hela 51 st. Vi åt lite frukt ute i solen och tog bussen tillbaka, lagom till Lunch. I övrigt en dag med både inne- och utelek.
De äldsta barnen lyssnar på kapitelböcker på deras “saga”. Nu lyssnar de på “Ander nästan 4 år” av Kerstin Thorvall.

Onsdag

Fjärilen:
Denna dag gick Linda iväg till skogen med 6 barn, det var Hugo, Karl, Ingrid, Linnea, Meija och Lilly som fick leka och bygga på kojor i vår skog. De plockade med sig lite skogsmaterial tillbaka för att ev. användas i  fritt skapande. Vi andra lekte på vår gård.
På onsdagssamlingarna håller vi just nu på med att introducera de material som vi har i Verksta´n och hur man använder det.
Nishta lagade god lunch till oss, för Helena vab:de och vi fick inte tag i vikarie.
Massagesaga för de yngre och kapitelbok för de äldsta.
Utelek på em.

Torsdag

Fjärilen:
Lek både inne och ute, både på fm och em.
På samlingen lekte vi “Kom alla mina barn” ute och inne lekte vi “En rolig sång”, samt pratade om vikten av god handhygien.
Vi åt mellanmålet inne och sen gick vi ut för att avsluta dagen med härlig utelek.’

Fredag

….och det  betyder att det är planeringsdags för alla pedagoger. Thomas Liljeqvist tackar vi för hans insats denna dag.
Mycket utelek denna sköna sensommardag!

Trevlig Helg!           Lillstugefröknarna