V. 37

Hej alla!      Hoppas att den underbara helgen varit bra!
Vi inleder veckan med ytterligare en härlig dag!

Måndag

Fjärilen:
Efter frukost och  lek inne, gick en grupp barn ut. En grupp barn stannade kvar inne för att påbörja ett litet matte-tema, som Tea har i uppgift från skolan att genomföra ihop med barnen. Vi började med att ställa frågan: “Vad är matte” och fick några intressanta svar, sen dök det upp fler tankar under samlingen. Vi började också att riva tidningspapper för att göra “matte-luftballonger” i papier-machie. Att få jobba med tapetklister och papper är ett önskemål som Moa har haft. De barn som deltar i gruppen är Erik, Isabella, Moa, Meija, Vincent, Karl, Folke, Oliver, Linnea och Elma. Sen var det förstås utelek.
Vi börjar med dukbarn denna veckan och fört ut är Moa och Oliver och då blir det ju matte igen.

Tisdag

Fjärilen:
Nishta blev sjuk och vi fick tyvärr inte tag i någon vikarie. Det blev mycket utelek och Tea förberede vårt tema. På eftermiddagen sågade vi i kraftiga pappersrullar som skall bli stommen till korgen under ballongen. Det passade vi på att göra ute i solen.

De äldre barnen lyssnar på böcker som handlar om hur vi bör vara mot varandra.

Onsdag

Fjärilen:
Vi började att klistra tidningspapper på ballongerna. Det är lite knepigt och man måste våga kladda ner sig, men den största utmaningen är nog att orka med att täcka hela ballongen, men alla barnen klarade det med bravur.
Ett gäng barn gick till skogen med Tea och Kerstin. Vi hade mattesamling i skogen och så samlade vi in lite material, mest kottar och pinnar. Sen byggde vi en koja och alla barnen hjälpte till. Moa tyckte att det var viktigt att alla samarbetade. Förutom Moa, var Isabella, Vincent, Erik, Oliver, Folke, Signe, Elsa och Elma med i skogen.
På em gjorde Isabella och Linnea sina ballongkorgar.

Torsdag

Fjärilen:’
Ett till lager med tidningspapper kom på ballongerna och allas korgar blev klara. Barnen klädde in dem i tyg. På fredagen klistrade vi på ytterligare ett lager, fast denna gång använde vi oss av silkespapper, så nu blir det färgglada ballonger.

Maria F.B. gör insats denna fredag! Tack så hjärtligt för det!

Trevlig helg och kräftskiva önskar alla fröknar er!