Fjärilen v. 43

Hej!

Förra veckan avslutades med en omflyttning av möbler efter en diskussion på vår planering, vi får se vad det resulterar i men vi hoppas det ska leda till mer plats för lek och även mer plats för bokläsning i vardagen på fjärilen..

Och vad härligt det var att komma tillbaka till Lillstugan efter helgen efter storstädningen! Det känns fräscht och fint med bra nya lösningar. Ex. med förråden.

Veckan inledde med 15 grader varmt och fjärilen passade på att vara ute mycket. Cyklarna har varit extra populära denna veckan och har förvandlats till både motorcyklar och brandbilar. Även sandkakor har varit populärt att göra då det har varit roligt att toppa kakorna med de små äpplen som ligger utspridda över gården. Det har lett till många goda “äppelkakor”!

Det märks att Halloween närmar sig, speciellt i verkstaden där pumpor och spöken har varit populära skapelser. Speciellt Moa och Linnea har ägnat många timmar till att måla makaroner som de har dekorerat med, de har även klippt pumpor, gjort spöken.. Fantasin tar aldrig slut! Efter att ha haft samlingar då vi har gått igenom materialet som finns i verkstaden så hoppas vi att det leder till en ökad tillgänglighet av materialet för barnen på sikt. Den pedagogiska miljön är något vi i personalen tittat lite extra på just nu..

Denna veckan har det även varit premiär för Mini-röris 4! Mini röris är en lekfull jympa anpassar för barn mellan tre och sex år. Programmet kommer ifrån Friskis och svettis. Grundprogrammet är uppdelat i fem olika delar: start, på golvet, uppe, varva ner & vila. Denna veckan har barnen i två olika grupper fått prova på några av de första låtarna på skivan. 3-åringarna hade mini-röris på onsdagsförmiddagen tillsammans med Sandra i det blå rummet medan resterande i barngruppen hade mini röris med Kerstin och Yvonne i gymnastikhallen efter lunch på torsdagen. Barnen tyckte att det var roligt att komma till gymnastikhallen igen, denna gången flöt besöket i hallen på jättebra!  Vi inledde jympan med trollet, sedan hade vi “fånga svansen” och avslutade med ett prova på Mini Röris.  Hela programmet är på ungefär 20 minuter men än så länge tar vi en bit av skivan åt gången för att lära oss att göra rörelserna på rätt sätt.

I torsdags var Arkens  & några av dagbarnvårdarnas 5 åringar på besök hos oss och barnen hade planerat en samling och visade de andra 5-råingarna runt i vår miljö. Samlingen resulterade även i en att en liten maskot för gruppen skapades. det är alltid lika spännande att se var samlingar och andra aktiviteter slutar! Att lyssna in barnen och låta deras idéer och tankar styra kan leda till många spännande saker! (Se mer detaljerad dokumentation på fjärilen) Vi tycker han är lite lik Dagge i Richard Scarrys äventyrsland, vad tycker ni?

Skärmavbild 2013-10-24 kl. 15.05.29

Trevlig helg, vi ses på onsdag eftersom måndag & tisdag är studiedagar!