v.40

Hej allihopa!

Det är redan fredag igen vilket betyder att ännu en vecka har flugit förbi!

Veckan inledde med en man kort av oss pedagoger, då Sandra var sjuk.

Veckan har bestått av mycket lek både inne och ute och de barn som inte har en fjäril på väggen har gjort en. Fjärilarna sitter på väggen inne på avdelningen och är en mycket bra hjälp för nya vuxna. Barnen samtalar ofta om vems fjäril som är vems, vilka bokstäver som finns på fjärilen, färger, hur många det är osv. Det skapas massor av lärotillfällen!

I onsdags gick hela fjärilen till skogen. En kort men rolig stund! I skogen fortsatte vi bland annat att bygga på kojan. Barnen hämtade många stora pinnar och hittade till slut en som de tyckte var lite väl stor (ett helt träd). Tack vare ett fantastiskt samarbete lyckades de att bära den fram till kojan! Väl framme kom de fram till att den behöver delas.. Men hur ska vi göra då? Att använda en såg kom på tal men det hade vi inte med någon. De kom fram till att de skulle försöka skära igenom trädet med hjälp av en morakniv. Under tiden som de turades om att skära samtalades det om turtagning, olika idéer om hur det skulle gå fortare, hur man skulle orka skära så länge som möjligt och mycket mer.. Så många härliga idéer! Titta gärna på dokumentationen i hallen, där finns bilder och citat från barnen.

I torsdags var en av dagens höjdpunkter gympan, enligt barnen. Vi har denna termin fått tillgång till gymnastikhallen och kommer att gå dit med de 13 äldsta barnen på torsdagar efter lunch. De yngsta barnen kommer att ha gympa på fjärilen.. Bl.a. mini röris, som är friskis och svettis rörelseprogram för barn, finns i tankarna att börja med.

I gymnastikhallen gjorde vi bl.a. “Trollet”, jaga svansen, hade avslappning och hoppade och skuttade! Eftersom det var första gången denna period i gymnastikhallen hade vi även ett samtal om kring vad som passar att göra i gymnastiksal och vad som passar mindre bra. De yngre barnen hade rörelsemusik på fjärilen, med rörelser, rytmik och sång.

Fredagen har bestått av mycket utelek. Vi har även diskuterat kanelbullens dag (och firat den lite smått på mellanmålet). Varför firar man den? Barnen har olika teorier om den saker. Bl.a. att det kanske är kungen som har bestämt det. Vi kom aldrig fram till något gemensamt svar på frågan..

 

Trevlig helg!