v. 42

Hej!

Denna vecka har vi fokuserat en del på brandtemat. I tisdags var skolbarnsgruppen på studiebesök på brandstationen. På brandstationen fick vi går en rundtur, prova brandmännens kläder och utrustning, provsitta en brandbil mm. Vi fick även vara med om två larm under stunden vi var där och fick tack vare det se brandmännen skynda sig iväg med brandbilen. Om ni vill se bilder från denna dag finns det uppsatt i hallen. Det var ett uppskattat studiebesök!

Veckan har även bestått av skapande, då vi har börjat göra nya underlägg till verkstaden. Både flaskfärg, tuschpennor, färgpennor och glitter har använts flitigt.

I onsdags var 3- och 4 åringarna i skogen tillsammans med Linda och Sandra. I skogen hittade vi en dörr uppmålad på en bergvägg. Bredvid denna dörr fann vi även en brevlåda som de stod Trollet Trollsson på. Denna fantastiska plats fick fantasin att flöda hos barnen. Det var många teorier om vem som bor i berget och om de skulle våga knacka på. Hugo var den som knackade men ingen öppnade.. Denna mystiska plats är det många av barnen som pratar om nu.

I torsdags var Kerstin och Sandra på mini-röris utbildning – vi ser fram emot att få dela detta  med barnen och de andra pedagogerna! Fysisk rörelse och hälsa är viktigt!

 

Trevlig helg allihopa!