Fjärilen v. 3

Vi säger hejdå till höstterminen och välkomnar vårterminen 2014!

 

“Nu är glada julen slut, slut, slut,
julegranen kastas ut, ut, ut,
men till nästa år igen
kommer han vår gamle vän
för det har han lovat.”

Vi inledde denna veckan med att dansa ut julen och äta upp vårt pepparkakshus. Det blev ring- och långdans tillsammans med blomman och vi dansade oss igenom hela Lillstugan!

CIMG3139

Under julledigheten har många av fjärilens barn fyllt år! Vi har därför haft mycket firande denna och förra veckan. Vi inledde i fredags med firande för Karl som har fyllt 5 år, för att fortsätta firandet av Oliver i tisdags som även han fyllt 5 år! I onsdags firande vi Hugos 4-årsdag och vi avslutade kalasveckan med att fira Folkes 5-årsdag i torsdags! Vi är nu experter på “Ja må han leva!” och barnen till och med leker födelsedag.

Hur firar fjärilen födelsedagar?

  • På sin födelsedag får barnet välja vilken mat som ska ätas på förskolan.
  • Barnet får också välja en lek som vi leker tillsammans på samlingen
  • På samlingen sjunger vi för födelsedagsbarnet och tänder lika många ljus som barnet fyller år
  • Vi avslutar samlingen med att alla barn får ge födelsedagsbarnet en födelsedagskram!
  • Födelsedagsbarnet får även måla en mugg som sedan tas med hem

 

Skärmavbild 2014-01-16 kl. 14.40.24

Äntligen har det kommit lite snö på marken, något som verkar uppskattas av barnen då fantasin flödar under utevistelsen! Trots ganska kalla dagar har barnen lekt jättebra ute och hållit sig sysselsatta. Stjärtlapparna var framme en stund under tisdagen och fredagen men vi skulle gärna vilja ha lite mer snö nu!

I onsdags hittade Ingrid och Hugo spår i snön!

CIMG3146CIMG3148

Vems är spåren? Kanske ett monsters, kom på förslag. Under eftermiddagen tog vi fram böcker med spår för att försöka ta reda på vad det var för djur som kunde ha gått på gården. Meija, och Hugo satt länge med spår-böckerna och kom på idén att rita egna spår. De kom fram till att spåren var från en fågel men visste inte vad det kunde vara för fågel. Sedan var det flera barn som under eftermiddagen satt och målade spår. De spår vi inte kunde hitta i böckerna letade vi fram på internet.

CIMG3153CIMG3160

Skolbarnsgruppen lyssnar alltid på en kapitelbok efter maten, under vilan. En stund som de verkar uppskatta mycket. Just nu läser de boken Lasse-Majas detektivbyrå skolmysteriet.

Skärmavbild 2014-01-16 kl. 14.59.23

Sammanfattningsvis har vi haft en lugn och “ta dagen som den kommer”-vecka. Barnen har kommit in i att vara på förskolan igen och verkar tycka att det har varit skönt med en lugn start och roligt att få träffa alla kompisar igen.

Trevlig helg!