v. 4

 Fjärilen v. 4

Denna veckan har vi prövat två olika målartekniker. Vi har gjort kulmålningar där mönster och färg har varit aktuella samtalsämnen. Barnen fick själva välja färger och göra mönster. Man lägger ett papper i en låda, klickar i olika färgklickar och rullar sedan kulor fram och tillbaka. Vilka fantastiska mönster det blir!

Skärmavbild 2014-01-22 kl. 15.41.51 CIMG3207

Vi har även målat med flaskfärg på aluminiumfolie. Effektfullt med de silvriga och glansiga målningarna på väggen! För att färgen inte ska flagna blandade vi i några droppar diskmedel. Barnen tyckte att färgen luktade väldigt gott! Skärmavbild 2014-01-24 kl. 10.41.31

CIMG3209

Målningarna är uppsatta inne på fjärilen, gå gärna in och titta på dem tillsammans med barnen!

De äldsta barnen som hade med sig en hjälm i tisdags gav sig iväg till pulkabacken för att åka pulka! Tyvärr bjuder ju inte vädret på så mycket till snö.. Men det gick att åka ändå om man hjälpte till lite! Vi hoppas på lite mer snö så att vi kan gå och åka fler gånger och med fler barn.

Under tiden så hade de barnen som var kvar på förskolan en gestaltande samling om sagan Hans och Greta. Vi berättade sagan och gestaltade den samtidigt med hjälp av en uppbyggd liten sagovärld med figurerna i sagan. Varför Hans och Greta? Anledningen till att vi ville berätta sagan var för att vi hade planerat att använda delar av sagan under vår skogsvistelse dagen efter. Hans och Greta la ju ut kiselstenar på stigen för att hitta tillbaka till sitt hus, när deras pappa ledde ut dem i skogen. Under onsdagen fick även fjärilsbarnen leta efter stenar i skogen!

CIMG3182

På onsdagsmorgonen hittade vi ett brev som visade sig vara från Trollet Trollsson. Trollet berättade att han har flyttat till de stora skogarna i Norrland och därför inte kommer kunna att träffa barnen mer. Trollet hade skicka trolldryck till oss för att vi skulle bli tillräckligt modiga för att gå till skogen och leta efter guld som hade lämnats till oss. Alla barn på fjärilen gav sig iväg till skogen och vi ägnade förmiddagen åt att leta guldstenar i skogen. Vi hittade totalt 11 stycken! Och barnen uttryckte att det var spännande och roligt att gå på skattjakt.

Eftersom intresset för Trollet som tema har svalnat kommer vi nu att vara extra uppmärksamma på barnens intressen för att hitta ett nytt passande tema. Några av barnen har börjat prata en del om rymden, något som vi funderar på att arbeta vidare med.. Kom gärna med förslag om du som förälder vet något som ditt barn är väldigt intresserad av just nu!

Skärmavbild 2014-01-24 kl. 11.26.21

I torsdags blev tyvärr besöket hus Arken inställt pga. personalbrist hos dem. Men istället hade vi en liten samling och började spåna på ett nytt tema. Vi pratade lite om rymden och tog på så sätt reda på vad barnen har för tankar och frågor gällande det ämnet.

Vi hade även mini-röris denna dag. De yngre barnen på förmiddagen och de äldre barnen efter lunch. Tyvärr råkade vi ut för en dubbelbokning igen i gymnastikhallen, så vi fick ha gympa i det blå rummet, det blev lyckat ändå!

 

 

Trevlig helg!