v. 6

vecka 6

Blomman

Dripp och dropp har flyttat hem till Leopold.

I måndags målade Henry sin mugg, för idag ville han det. Vi gick sedan ut och hackade i isen med våra spadar. På samlingen hade vi Miniröris. Vi körde fyra låtar. Det är svårt att stå länge på ett ben, men det går med hjälp av soffan.

023

På tisdagen hade vi samling med Nallelådan, sedan gick vi ut på gården och lekte en stund. Nästan all snön var borta och vädret var fint. Till lunch åt vi jättemånga fiskbullar.

På onsdagar har vi nu gemensam samling på Blomman, det var många spännande sångkort med många olika sånger.

Vi har en vattenpåse på Blomman med olika saker som har vatten att göra och sånger. Den hade vi på samlingen i torsdags. Nu har sandlådan blivit mjuk efter all snö och is. Det var många som grävde och gjorde sandkakor. Efter vilan målade Leopold med vattenfärg.

063

På fredagen var det ett härligt geggigt väder. Vi öste vatten och körde med båtar ute. Jättekul och härligt kladdigt, inspirerande med regnvatten.

Fjärilen

I tisdags var Paulina, vår blivande VFU-student på besök igen. Denna gången hade hon en intervju med Kerstin så hon syntes inte till så mycket för barnen.

Senare på förmiddagen fick vi även besök av eleverna från Öjersjö Brunn. De fick med sig barnens teckningar, deras frågor och tog foton att ta med sig till barnen i Laos. Eleverna lämnade även en del material till oss så nu kan vi prata mer om barnen i Laos, om vad de gör och hur de ser ut.

Bild 1: På bild 1 ser ni djur som barnen i Laos själva tillverkar med hjälp av stenar. Även den vävda duken är tillverkad av barnen. Bild 2: Visar en plansch som sitter uppsatt i hallen. Eleverna på Öjersjö Brunn har skapat en insamling av kläder till förmån för barnen i Laos. Bild 3 & 4 visar en dokumentationspärm med bilder från Laos. Titta gärna i den!

CIMG3349

CIMG3345

CIMG3352 CIMG3353

 

I onsdags fyllde Isabella 6 år, hurra! Vi firade med hennes val av mat: spagetti och köttbullar och lekte Pomperipossa. Vi hade även en gemensam samling med Blomman, något vi alltid kommer att ha på onsdagarna framöver. Denna dag höll blommans pedagoger i samlingen och vi sjöng sånger tillsammans.

Och vilket härlig väder vi hade i onsdags! Sol, torrt och plusgrader. Vi blev inte alls lika blöta på förmiddagen som vi brukar så vi passade på att gå ut både på förmiddagen och efter mellanmålet. Ute var det många gemensamma lekar. Bl.a. kurragömma och fruktsallad.

I torsdags var skolbarnsgruppen och besökte Arken. Där sjöng vi rytmiska namnsånger, berättade gestaltande sagor och hade mini-röris. Även barnen på Arken håller på med mini-röris men har inte samma skiva som vi har. Vi tog några av deras låtar och några av våra och barnen fick vara instruktörer!  Se gärna bilder och annan dokumentation i skolbarnsgruppens eget dokumentationshäfte.  Vi fick även veta att Maarit ska sluta på Arken, det tyckte vi var en väldigt tråkig nyhet. Men Monika kommer att ta över ansvaret för våra träffar tillsammans med Sandra.

Några barn gick till Bockemossen under torsdagseftermiddagen. En uppskattad utflykt som vi tänkte göra om på onsdag nästa vecka.

De yngsta barnen hade en samling om rymden, där de fick spåna om vad rymden kunde vara för något, vad de tänkte på när de hörde ordet och så fick de titta på en kort film om rymden, för barn, gjord av ett barn.

Vi har även diskuterat månsken vid några av borden under lunchen denna veckan. Några av barnen har nämligen upptäckt informationen om månsken som finns på baksidan av mjölpaketet.

CIMG3355

 

Vi brottas fortfarande en del med den höga ljudnivån på fjärilen. Det är något vi arbetar med ständigt för att försöka få till en hållbar ljudnivå för oss alla. Vi försöker att se till att barnen är så utspridda som möjlig i sina lekar och tar ibland även till andra utrymmen för att få mer plats för lek. Ett exempel på ett sådan utrymme är hallen. Vi tycker att det är bra att ni föräldrar vet att vi arbetar med detta, då ni är så delaktiga i vår verksamhet. Vissa eftermiddagar har vi “valsamling”, då alla barn får chans att berätta vad de vill göra och var. På så sätt blir de delaktiga i arbetet med att försöka sprida ut sig och inte vara för många samtidigt på en och samma aktivitet. Vi försöker även hålla matstunderna extra lugna och påminner barnen om att prata med varandra när vi känner att vi skriker istället.

 

Tack för denna veckan, trevlig helg!