v. 7

v. 7

Blomman

Vi  var lite färre barn under den här veckan. Dripp och Dropp flyttade hem till Ture. Leopold och Ture lyssnade på Månen går med långa ben på tisdagen.  Vi gjorde en ny play do deg, som barnen bakade med under eftermiddagen. Det blev många kakor och bullar.

IMG_2459

Det har varit ett ganska blött väder under veckan. Barnen har lekt med vatten och grävt, vi har även haft ute cyklarna.

Vi hade gemensam samling på Blomman i onsdags, det var Fjärilen och Kerstin som höll i det. De hade med sig en spännande koffert med olika djur i. Det fanns t ex en stor spindel, en apa och en liten mask. Vi sjöng om och hade ramsor till de olika djuren.

IMG_2462På torsdagseftermiddagen målade Nicole, Stella F, Wilma och Alicia med flaskfärg. Det var spännande att måla på händerna, det var också roligt att blanda färgerna.

Fjärilen:

Sportlovsvecka och sjukdomstider har resulterat till en lite mindre barngrupp än vanligt. Vi har på så sätt fått mer tid att sitta ned med barnen och prata och hitta på gemensamma saker. Många av barnen har ritat ett självporträtt, som sedan har ramats in och satts upp på väggen. Bredvid sitt självporträtt sitter ett foto på barnen när de är inne i processen och ett foto på sig själva som de själva har tagit med hjälp av vår nya iPad. Det har varit roligt att hinna sitta ned och lyssna på hur de har tänkt när de har ritat och vi har därför haft högst två barn i taget som har ritat.

CIMG3376

På samlingarna denna veckan har vi sjungit! Både gamla och nya sånger. Vi har framförallt koncentrat oss på sånger som vi har valt att ha med på den gemensamma samlingen, som vi har under onsdagen tillsammans med blomman. Det har varit mest sånger men även en del ramsor och danser. Man blir alltid lika förvånad över hur snabbt det går för barn att lära sig nya texter. Vi vuxna däremot har fått ha ett fusk-sånghäfte.

En dag när två av barnen inte hade något att göra tog Kerstin fram naturmaterial som placerades på en stol. Sedan fick det två barnen varsin sida på staffliet med ett papper, flaskfärger och olika penslar. Sedan stod de en bra stund och målade en stilleben-bild.

Blogg v. 7

Skolbarnsgruppen var i skogen på torsdagsförmiddagen. Där träffade vi de tre skolbarn som var på Arken denna veckan (många i gruppen var lediga).  Vi lekte en stund i skogen, bland annat sjukhus. Barnen byggde upp ett sjukhus som man kunde vända sig till om man blev sjuk. De hade många bra tips och idéer för att göra oss friska och hade många olika mediciner att erbjuda. Vi hade även avslutningsfika för Maarit. Barnen hade med sig en present till Maarit med hälsningar, en gruppbild och teckningarna som de hade gjort till henne. Nu hälsar vi pedagog Monika välkommen till vår grupp!

CIMG3371

Det har även blivit alla hjärtans dag-kort gjorda denna veckan och under fredagseftermiddagen satt Karl, Olof och Meija och gjorde halsband och ringar som de skulle ge bort dagen till ära. Oliver påbörjade en stor pärlplatta men den ville ha inte ge bort just på alla hjärtans dag så den gör han klart en annan dag. Leia och Alexandra invigde en ny play-doo-deg så även de hade fullt upp med skapande! Medan Ida och Hugo byggde med klossar och lekte med bilar en lång stund under eftermiddagen.

Nästa veckan påbörjar vi vårt rymdtema! Startskotten blir att ta med sig den grupp barn som har visat mest intresse för rymden till rymdavdelningen på Universeum på onsdag. Vi kommer att observera, lyssna och ta in vad barnen säger, undrar och tar med sig från besöket. Vår förhoppning är att intresset kan sprida sig till övriga i gruppen och att vi kan påbörja vårt tema utifrån barnens tankar och idéer. Vi som åker till universum på onsdag är: Erik, Hugo, Olof, Karl, Oliver, Meija, Simon och Elma tillsammans med Linda och Sandra. Glöm inte matsäck! Vi träffas senast kl. 9 denna dag.

Vi planerar att alla barn på fjärilen någon gång under vårterminen kommer att få åka till universeum. Vi har planerat att åka under 3 olika tillfällen och det första blir alltså på onsdag 19/2.

universeum jpeg

 

 

Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!