v. 20

Vecka 20

Blomman

Leopold, Ebba, Iris C och Alicia gick till skogen i måndags. Vi klättrade över stock och sten. Det tog sin tid när vi gick upp i skogen. Det gick desto snabbare på hemvägen. I skogen gjorde vi vårt vattenexperiment om vad som flyter och sjunker. Vi såg en myra, en spindel, en snigel och en babytusenfoting. Regnet öste ner och vi alla blev ganska blöta.
Efter vilan tillverkade vi hattar till Förskolans dag. det var fritt skapande.

Hattillverkningen fortsatte under tisdagen. Det regnade även idag, men det var roliga vattenpölar ute på gården. Barnen hoppade i vattenpölarna, så att de blev riktigt blöta om fötterna.

IMG_3140

På torsdagen var det dags för Förskolans dag. Arkens barn var inbjudna. Vi tog på oss våra snygga egentillverkade hattar och gick i parad på gården. Efter paraden var det disco. Vi blev jättesvettiga, för solen sken och det var varmt. Då var det verkligen gott med varsin glass.

I tisdags

Fjärilen

Denna veckan har vi haft praktikanterna Saga & Erika, från åk 8 på Ugglumsskolan, hos oss på Lillstugan. Saga har varit på fjärilen och Erika har varit på blomman.

Under måndag, tisdag och onsdag har vi skapat hattar till vår hattparad! Alla som har varit på förskolan under början av veckan har gjort varsin hatt. Mycket färg och annat skapandematerial har använts. Bland annat knappar, fjädrar, glitter och paljetter!

IMG_0112

IMG_0119

IMG_0131

 

På måndagsförmiddagen var de barn som ska börja i Ugglumsskolan där och hälsade på. Och på onsdagen åt även denna grupp i Bamba.

 

På tisdagen var det äntligen dags att fira Elma! Elma har fyllt 5 år och firades med sång och kramar på samlingen. Sedan valde Elma även att vi skulle leka gubben i lådan. Till mat var det beställt hamburgare med bröd, vilket många av barnen var nöjda med. På eftermiddagen målade Elma även sin födelsedagsmugg.

 

Vi har fått en ny tid i gymnastikhallen! På tisdagar 11.10-12. Vi trodde det kunde bli lite stressigt precis innan lunch men när vi provade tiden i tisdags tyckte vi alla att det gick jättebra! Hela fjärilen gick till Gymnastikhallen och hade mini-röris och sedan avslappning. Det blev många skratt och en härlig stund tillsammans för oss allihopa. 3-åringarna har bara varit i hallen någon gång förut och för Boel var det till och med premiär! Spännande!

Många var positiva till besöket i gymnastikhallen medan andra tyckte att det var lite jobbigt att behöva ta av sig strumporna…

“Det var jättekul!” “Lejonet är bäst!” “Det gick bra.” ” Man fick mest ta av och på sig hela tiden.”

 

IMG_0130

 

Torsdagen den 15 maj var det förskolans dag. Den firade vi med hattparad, disco och glass på gården! Förskolan Arken var även inbjudna så vi var många som firade. Vi började med att gå vår hattparad och sjunga sånger för att fira vår dag. Sedan var det musik och dans på gården och vi avslutade med en glass och massa lek.

Det underbara vädret bidrog till en riktig sommareftermiddag och vi passade på att ta ut staffli, färg, penslar och papper. Många ville måla och turades om att stå vid platsen vid staffliet.

 

IMG_0162 IMG_0163

 Trevlig helg!