Vecka 22

 v. 22

Vi hade en härlig uteförmiddag på gården, dessförinnan hade vi brandövning, barnen sprang ut i strumplästen. Det var spännande. Vi hade tur, det var varmt väder, så ingen behövde frysa om sina fötter. På samlingen sjöng vi vattensånger. På eftermiddagen tog vi fram baljor med vatten. Vi lekte med båtar, hällde med kannor i olika muggar. Trattarna var mycket populära att experimentera med.

IMG_3218

Vi har fått en ny koja att vara i på Blomman. Där kan man läsa böcker, gömma sig, leka eller bara får vara lite ifred.

I tisdags hade vi födelsedagssamling för Ebba 2 år. Ebba blåste på sina ljus många gånger. Vi hade utelek i stark vind.

Vi hade gemensam samling på Blomman med Fjärilen. Vi sjöng många av de sånger vi ska sjunga på vår sommarfest. Det var lite kallare ute idag.

 

 

I måndags hade vi brandövning och hela Lillstugan stannade upp och sprang ut till vår samlingsplats. Det här blev även en del av vår utvärdering av Brand-projektet vi hade i höstas. Barnen kom ihåg vad de skulle göra och efter brandövningen samtalade vi om vad som hade hänt. Något som kom upp under denna samling var att några barn hade börjat städa undan sina leksaker innan de sprang ut. Gruppen kom fram till att det är den enda gången man kan lämna allt och strunta i att städa. Annars tyckte vi att allt gick som planerat och att vi följde vår brandutrymningsplan.

 eld

Linnea har ritat eld.

 

Drakbygge

IMG_0261

Blåsten har inspirerat till draktillverkning! Många har skapat egna drakar och vissa flyger bättre än andra..

Hur får man draken att flyga?

” Man springer!” Vincent

“Min funkar inte..” Erik

Varför tror du att din inte flyger?

“Den måste vara för tung.” Erik

 ______________________________________________

Sett på gården

Vad gör du?

 IMG_0264

“Jag har sand i en rulle. Och så rullar jag den ner för backen.”

IMG_0262

“Titta, det blir spår!”

IMG_0263

 “Det blir spår på båda sidorna. Jag kommer kunna göra en väg.”

______________________________________________

 

Glöm inte att sommarutflykten till Anten är på tisdag nästa vecka! Det kommer att vara de 17 äldsta barnen på Fjärilen som åker tillsammans med Kerstin, Yvonne, Sandra & Linda. Alla berörda barn har fått en inbjudan till er mejl! Vi ser fram emot en rolig utflykt!

 

Hoppas ni alla får en fin ledig dag imorgon!