Vecka 37

Fjärilen

Nu startar vi upp Bloggen för terminen.

Nu är de nya barnen som börjat på Fjärilen inskolade och vi har de senaste veckorna haft lära känna varandra samlingar. Denna vecka har vi mer kört igång verksamheten.

Vi har startat upp vårt nya projekt som vi i nuläget kallar Hembesök, men vi hoppas på att barnen kommer på ett roligare namn för det.

Bakgrunden till projektet är att barnen har diskuterat mycket vid matsituationen var de bor och hur deras hus ser ut. Utifrån detta har vi bestämt tillsammans med barnen att vi ska i mindre grupper gå ut och fotografera barnen utanför deras hus.

IMG_0829

Lite tankar från barnen kring frågan: Hur tänker du om hur vi kan hitta till ditt hus?

– Backe ner, sedan förbi en gång som är inåt, sedan rakt fram. När man ser ett hus med grått tak så är det mitt hus. Vi har en svamp på mitt tak.

– Först går man ut på gatan, sen går man ditåt, där ligger lekplatsen, som ligger nära mitt hus.

– Först går man i många trappor och sen går man ute på vägen, då får man hålla handen, sen kan man åka bilen. Det är jättelångt till mitt hus.

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv” Lpfö-98/10

IMG_0802

I onsdags var skolgruppen och träffade barnen från Arken. De hade fått en inbjudan förra veckan därifrån. Brevet löd. Hej alla skolgruppsbarn på Lillstugan. Vi vill träffa er i skogen nästa onsdag. Vi har några förslag vad vi kan leka och göra. Leka vargen och kycklingarna, bygga koja med pinnar och grenar, springa. De hann göra några av dessa saker i skogen. De hittade även en myrstack.

Blomman