V.44

Fjärilen:

En lite kortare vecka, men vi hade ett Halloweendisco som var planerat utifrån barnens tankar. Ett av barnen veckan innan kläckte idén att vi vill ju ha Halloweendiso, så detta planerades senare under veckan på en samling.

IMG_1212

Här är planeringen:

Tankar var t ex: Vi kan klä ut oss, vi kan ha popcorn, dansa, rita ansikten på ballonger och berätta spökhistorier. De gjorde även egna dekorationer till festen, som här nedan hänger på väggen.

I torsdags var discot och det var riktigt lyckat. Barnen var noga med att klä ut sig snällt.

IMG_1254

Blomman

Hoppsan vad dagarna går iväg! V.43 drog förbi utan att stanna upp och nu är v.44 snart slut.. och under tiden är vi glada åt att få ägna dagarna åt varandra här på Blomman. Vi börjar bli en härlig liten grupp där både barn och vuxna trivs ihop och skrattar mycket! Därför känns det kul att på måndag välkomna en ny bekantskap in i gemenskapen, en kompis som gör sin debut i förskolevärlden och vi ska göra allt för att han och hans föräldrar känner sig välkomna.

Så vad gör vi då, förutom den gamla vanliga leken? Den där som låter barnen träna social kompetens och konflikthantering, eller den som utmanar motoriken och ger en och annan skråma men som leder till en alldeles självständig cykeltur runt gården? Eller den där man vaktar sina favoritgubbar för det var visst fler än jag i denna världen? Jo, vi upplever och skaffar oss erfarenheter. Dessa ger oss kunskaper att lägga i ryggsäcken som vi tar med till nästa nivå t.ex. Fjärilen, där barnen ställs inför nya utmaningar. Och några gamla.. Och precis som oss vuxna vill man ibland ha hjälp och ibland inte. Därför är vi vuxna ibland alldeles överflödiga och onödiga och ibland absolut nödvändiga och extremt viktiga. Det går upp och det går ner och bäst på att vara barn är barnen!

Konstprojektet strävar vidare hur som helst. Förra veckan gjorde vi kul-målningar som blev väldigt effektfulla samt härligt kladdiga handavtryck. Dessa åker in i porfoliopärmen för det är ju ganska mysigt att kunna se hur liten man var, då för “länge sen”. 20141021_092016Denna veckan har vi jobbat med silkespapper, skönt frasigt och bra att riva i. Fröken tyckte vi skulle göra präktiga pumpor med käcka ögon och en liten stjälk på svaj. Som tur är är barnen inte lika trångsynta, det blev fantastiska tolkningar med extra allt av allt!

IMG_3664