V.47

Fjärilen

Vi hade dramasamling “Du får inte vara med”. Yvonne, Linda och Karine spelade upp en situation som handlade om att inte få vara med.

Under en period på Fjärilen har vissa av barnen använt sig av fraser som Du får inte vara  med eller Man kan inte vara fler här.

IMG_1358

När teatern var uppspelad fick barnen reflektera över vad de hade sett och fick själv gå in och spela rollerna och ändra på de saker som de tyckte var fel.

Dagen efter reflekterade vi lite över samlingen. Här är några av reflektionerna.

Signe – Igår gjorde vi så det kändes så det inte var så man inte fick vara med. Vi gjorde så att det kändes bra. Karine och Yvonne klippte, men det finns bara två saxar, så vi fick lösa det. Linda blev ju ledsen.

Lilly – Man får vara med vilka man vill.

Elsa – Att först så vill två rita och så kommer en till och då säger en del nej, men det är inte bra man måste säga ja.

Boel – Då kan man hämta ett eget papper och då blir man glad.

Vi har börjat att öva på luciasånger. Signe tyckte att vi hade dålig koll på i vilken ordning vi ska sjunga sångerna så hon numrerade sångkorten.  Det finns ett stort intresse för siffror i gruppen just nu.

IMG_1411

Några av de andra barnen tog reda på vilka sånger som saknade sångkort, målade bilder, skrev ut texter och plastade in nya sångkort.

IMG_1394 IMG_1398 IMG_1390 IMG_1372

Vi var på besök hem till Lilly, Iris C och Ingrid.

Vi såg en björn. Vi såg ett troll. Vi såg en häxa och en tiger. Mamma var hemma med Klara. Jag hade två gungor och tre lådor som det ska växa med, som man kan äta. Också har vi en lekstuga och så cyklar. (Lilly återberättade hembesöket.)

På samlingen berättade barnen att de har sett en häxa på vägen. De trodde inte hon var snäll

De pratade om vad hon var gjord av för material. Kanske sten?

Blomman

Det märks att vi har kommit en bra bit in på hösten nu. Dagarna är korta och man stannar gärna inne lite mer på eftermiddagarna.

Och det är kul för då kan man hitta på lite nya roliga saker att pyssla med! Barnen har fått prova fingerfärg, något som mottogs med blandade reaktioner… konstigt det där; att kladda med sådant som inte ska kladdas med, typ mat, det är kul medan det man FÅR kladda med blir konstigt och otäckt. För några blev det många turer till vattenkranen för att tvätta fingrarna. Då är det bra att man får lite draghjälp av de äldre barnen som visade hur man festar på riktigt!

Vi har också testat att måla med svamp, blev riktigt effektfullt med lite pärlemor i färgen.

IMG_3732

En förmiddag packade vi ihop oss, lite gammalt bröd och en påse morotsstavar och gick bort till Bockemossen. Fåglarna i dammen är ju hur väldresserade som helt och kom genast på inkallning! Barnen matade med haburgerbröd och gamla löv så det stod härliga till. Sen blev det morotspaus och en promenad runt dammen. På vägen tog vi oss också förbi en spännande och mullrande lövblås.

IMG_3752

Hamburgerbröden var förresten kvar sen Ingemars födelsedagskalas då han beställt just hamburgare av köket. Äntligen var det läge för just den där sortens kladd som man älskar!  Stort grattis på treårsdagen! Och lycka till med den levande bebisen du önskade dig…  😉