V.51

Lillstugan

Nu har vi då kommit fram till finalveckan. Tiden går fort och långsamt på samma gång och nedräkningen till dopparedan har satt igång på allvar. I måndags hade vi vår sista gemensamma adventssamling där vi tände det tredje ljuset. Fjärilsbarnen fick också vara med när renen dansade ner från hyllan och sjöng sin numera klassiska “I want to be like Santa Claus”. Han delade ut paket i sedvanlig ordning och även denna gång var det ett litet verktyg till Blommans Verktygsskåp. Det kommer nog bidra till många roliga lekar och projekt, problemet för fröknarna är bara att få alla delar att passa inne i skåpet OCH att kunna stänga. Finns viss risk för liten låda bredvid, när vi tröttnat…

Idag bjöd Helena till julbord med allt som hör till; köttbullar, prinskorv, potatis, skinka, lax och mycket annat. Alla blev proppmätta men blir det pyttipanna imorgon är nog ingen förvånad. Lite dans runt Fjärilens lilla gran hann vi också med idag och som för att höja stämningen till max var det ju nästan minusgrader ute! Vintrigt värre..

Några barn på Fjärilen tyckte att det fanns lite för dåligt med material till julpyssel så tillsammans med Yvonne och Karine tog de bussen till Allum för lite shopping. Sen målade och dekorerade de glasburkar som blir vackra ljuslyktor i vintermörkret. IMG_1627

IMG_1579

Nu vill vi på Lillstugan önska alla barn och föräldrar en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Tack för denna terminen och vi ser fram emot ett spännande och fantastiskt 2015!