V.4

Fjärilen

Nu startar vi upp Bloggen för Fjärilen. Den här veckan kom äntligen snön. Barnen har åkt pulkor och stjärtlappar i snön. Förra veckan frågade Simon, vilken årstid är det nu, det är ju ingen snö, så det kan ju inte vara vinter.

Vi fika, vi åkte pulka på rumpan och vi lekte och vi lekte med snön. Vi gick hem och så var det vila på dagis. Det var det hela hem och tillbaka. (Signes berättelse om sitt besök hem till sig)

I tisdags var några barn på gymnastiken. Denna gången tog vi fram de efterlängtade repen. Barnen slängde sig i dem som om de var lianer.

IMG_1733

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar
och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik,
dans och drama”

Vi har fått fler plusplus och med dem byggde några barn en stor ring.

IMG_1691

Vi var också i skogen, de barn som inte hade varit med till Signe eller till gymnastiken i veckan fick följa med. Fyra barn från Blomman var också med. Det var inte helt lätt att ta sig upp på berget, det var snöigt och blött, men barnen kämpade. Henry hittade en snigel och så hittade vi alla en mysig koja under en stor Rododendronbuske.  Linnea visade vägen tillbaka till förskolan, då gick vi en krånglig men spännande väg.

IMG_1746