V.6

Fjärilen

Vi har haft ett härligt vinterväder under veckan. Barnen har åkt pulka och stjärtlapp. Barnen har gjort en snögubbe med en snygg peruk på och kastat snöbollar.

IMG_1826

Vi firade Signes och Leopolds födelsedagar under veckan. Vi åt god kycklingsoppa och pannkakor (Signes val) och korv med klyftpotatis (Leopolds val).
Vi packade också upp en ny overhead. Den blev snabbt populär och olika bilder projicerades på väggen.
IMG_1886Under tisdagen åkte Signe, Linnea och Karine till biblioteket och lånade nya böcker. Karine hade aldrig varit på Partilles bibliotek, så Linnea och Signe visade vägen, berättade hur man lämnade in böckerna i luckan och sedan hur man lånar nya. Vi hade gymnastik på eftermiddagen, då hade vi med oss fallskärmen, den är spännande att springa under.IMG_1877Under onsdagen var Skolgruppen till Bockemossen. De hade med sig eget fika. Det tog lång tid att gå dit berättade Linnea. Vi skulle fotografera alla nummer på husen. Vi håller ju på att skapa en matematikhörna, så allt som har med matematik är ju viktigt att dokumentera.
Vi firade av Sandra under fredagen. Några av barnen hade planerat en teater, som de spelade upp. De hade gjort egna figurer i papper, som de spelade med. Linnea, Signe och Alexandra överlämnade sedan blommorna och boken som de hade köpt. IMG_1844

Blomman

Otroligt nog ligger snön fortfarande kvar ute på gården och pulkorna går varma i backen. Ett och annat snöbollskrig har också brutit ut mot fröknarna, detta till allas glädje!

Även om det är härligt att vara ute i vintern blir snabbt kallt om tassarna och man längtar in i stugvärmen. Där har vi som vanligt roat oss kungligt!  Bland annat har vi passat på att vara lite vetenskapliga med vatten. Ett experiment som alltid är lika uppskattat är att blåsa bubblor med sugrör. Lite vatten och en droppe diskmedel är allt som behövs och att dra in luft istället för att blåsa ut; det gör man bara en gång!

IMG_3986

Vatten är också fantastisk kul att få experimentera med precis som det är. Med burkar, muggar, båtar och annat får man tillfälle att se hur vatten får plats eller vad som händer när man vänder upp och ner på sin mugg.  Det är också spännande att se vad som flyter och vad som sjunker.  Lek som denna kan tyckas enkel och inte så märkvärdig men det är just detta som är det första trevande steget till att upptäcka och prova på det vi kallar naturkunskap. Som alltid i den åldern där barnen på Blomman befinner sig är det just det lilla som är det stora!

IMG_4011

Ett annat mycket populärt inslag i vardagen är också när vi hämtar den stora, mjuka madrassen på Fjärilen. Det killar skönt i magen när man trotsar tyngdlagen och hoppar från pallen rakt ut i luften. En liten men naggande god flygtur.  Det värsta är bara att det ibland blir kö till pallen och man måste vänta på sin tur. Och inte får man ge kompisen en hjälpande knuff ner på madrassen…

IMG_3918