V.7

Fjärilen

Sportlovsvecka, men ingen snö däremot två sköna soliga dagar i början i veckan. Vi firade Tage som var först ut på Fjärilen med att fylla sex år. Han blev firad med hamburgare och klyftpotatis och han valde Pomperipossa som lek. En av de soliga dagarna passade vi på att gå med några barn till Bockemossen. Det var Linnea och Elma som tog många fina kort. Några av barmen sprang runt dammen.

IMG_1930

IMG_1921

Blomman

Då har årets sportlovsvecka snart passerat. Gruppen har varit lite mindre med några barn ute på äventyr och några som passat på att gå igenom lite sjukdomar. Dock får vi verkligen säga att barnen på Lillstugan är ovanligt friska av sig! Trots att vi är mitt uppe i “vabruari”…

Häromdagen sken solen lite ovant och klart och då kunde vi inte under några omständigheter stanna på den skuggiga gården utan promenerade bort till Bockemossen. Där låg isen på dammen och det var ljust på ett sätt man nästan glömt bort. Barnen blev såklart glada som små kalvar på grönbete! Synd att man själv inte kan vara riktigt lika fri.. ungefär så här lät jag: Akta nu isen! Måste du gå där? Spring inte för långt! Oj den pinnen är nog lite stor! Blöt nu inte ner dig! Som tur var hade barnen sina sköldar uppe och lät sig inte nedslås. De bara skrattade och tyckte att jag också skulle känna på isen. De vet allt hur man lever på riktigt och det blev en härlig förmiddag!

IMG_4027

Att köpa in bra material till avdelningen är ibland lättare sagt än gjort. Marknaden svämmar över av prylar men hittar man inte precis det barnen själva gillar och vill ha ligger det orört, trots engagerade fröknar och peppiga aktiviteter. Men någon gång in i mellan prickar man rätt! De nya kritorna från Colorona är verkligen fantastiska. Barnen tycker nu att det är superkul att rita och de samsas fint kring ett stort papper över bordet. Under dessa stunder är det inte bara kul att rita utan också att få be kompisen att skicka en ny färg och få byta med den man själv hade. Här skapas ett samspel som vi vuxna aldrig själva skulle kunna rigga utan som bara kan komma från barnen själva. Underbart att se!

Man kan också passa på att träna räkneramsan. Men hur vi än räknade kom vi bara till 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … en vampyyyr!! Vet inte var det kom ifrån, men roligt hade vi!

IMG_4036