V.16

Blomman

Att dela vardagens utrymmen med 14 andra barn och att dessutom ha tre vuxna blåslampor i blöjan som ständigt tjatar om oviktiga saker som på/avklädning, mat och “ligg nu stilla på din madrass” kan ibland vara lite påfrestande. Då gäller det att hitta små egna gömställen och skapa ” rum i rummet” ( utan att det behöver vara öppet ljus och fräscht.. ) . Barnen är påhittiga typer och långt mycket bättre på detta än Mr. Kirchsteiger någonsin kommer bli. Mirela frågade försiktigt varför vi hängt gardiner i våran bänk för viktiga papper, närvarolista, schalar, mobiler, post it-lappar, nappar, hårspännen och koppar med kallt kaffe? Och det är ju inte bara för att det är mycket fint med gulliga får, bakom fåren finns ännu ett rum som ibland blir en hel värld där man kan dra sig undan en stund. Ibland blir man invaderad och då måste man försvara sig! Ibland får man besök och det blir dags att sätta på lite kaffe. Ibland ligger jobbet strax bakom det svarta fåret, en annan gång är det skolan.

image

Under bordet är ännu ett ställe för lite stilla kontemplation. Man kan ta en bok eller passa på att titta i sin pärm.

image

 

Eller ta en kompis och krypa upp i fönstret, spana på de stora barnen som spelar fotboll och kanske drömma sig framåt en stund. Fortare än man anar är det våra Blommor som med långa armar och stora fötter äger grusplanen mittemot Lilltugan.

image