V.37

Blomman

Att arbeta som pedagog på en småbarnsavdelning innebär att man då och då måste vara beredd på att verksamheten tar stickspår. Vi hade tänkt att starta upp terminen med Fokus Musik och Fokus Språk och kanske lite Fokus Skapande. Men nu visar det sig att vi hamnat mitt i Fokus Toalett. Att gå från hypermoderna, megauppsugande och ergonomiska blöjor med peppigt tryck till att som vi andra lätta sig på toalett eller potta infaller just under den perioden då man nyttjar en avdelning precis som våran. Ungefär så här låter vi nu: Har du kissat? Är det verkligen säkert? Du måste kissa nu. Nej men även om du precis varit på toa måste du kissa nu. Ska du inte bajsa lite också. Vadå inte behöver? Det skulle vara ganska käckt om du gjorde det nu så var det klart innan vi går ut. Är det sant??! Bajsade du på pottan!! Åhhh va vi blir glada nu!!!  Alla yrken har ju sina små glädjeämnen och framgång kan se ganska olika ut. image

Fast lite mer har vi hunnit under veckan. 4 av 5 inskolningar är avklarade med fantastiskt lyckat resultat och vi är nu i full färd med att måla lite tavlor och göra lite nystartsfint på avdelningen. Med färg och sånt som glittrar går det hur bra som helst. Och för någon var det första gången man fick färg på tassarna och det som inte dödar stärker kan väl sammanfatta den upplevelsen!

image