V.40

Blomman

Idag var barnantalet kraftigt decimerat på grund av sjukdomar, semesterresor och annat mer eller mindre nöjsamt. Så för att saknaden efter kompisarna inte skulle bli för stor gick vi en sväng upp i skogen. Det blev en mysig stund fullproppad med matnyttiga lärdomar och träningar. På min begäran för ett framtida projekt skulle vi samla in pinnar, men inte hur som helst utan bara väldigt små pinnar. Och vad som är en liten och vad som är en stor pinne är inte alldeles självklart. Inte heller att en pinne kan vara liten men ändå för tjock. Men vi fick allt ihop en påse finfina lagom små gynnare så håll utkik efter resultatet!

Att gå i skogen är ju också en motorisk resa och barn gör inte som vi vuxna där man hela tiden söker efter den minst besvärliga och ansträngande vägen, nej tvärtom skall det krånglas igenom buskar och klättras över stockar och snubblas genom lövhögar. Man kanske borde ta efter och spara in på det där gymkortet man ändå inte använder…

image