Vad händer på Fjärilen?

Hej alla mammisar och pappisar!

Hösten är på in språng och vi har haft en fantastisk början på terminen. Gruppen har börjat att lära känna, och hitta varandra igen efter den långa ledigheten. De ansikten som har vart nya för de gamla barnen är inte längre så nya och vi ser ett skifte i kompisgängen. Några kompisgäng har utökats med nya kompisar, några konstellationer har förändrats och nya band har knutits mellan barn som förr inte känt varandra på samma vis. 

 

Vi i personalen är jätteglada över att få chansen att lära känna era underbara barn. Det är en positiv, rolig och härlig skara barn som ger oss stor glädje att få komma och arbeta med varje dag. 


Vi har några olika bollar i luften just nu med barnen på Fjärilen, och mycket som vi vill hinna med tillsammans innan året är slut. Just nu har dansgruppen startat upp och är precis i begynnelsen av sitt långa projekt. Målet är först och främst att barnen ska ha kul. Dansgruppen är ett önskemål från barnen själva och jag (Julia) gör mitt yttersta för att göra det till vad barnen visualiserat. Vi har Naturkunskap som ett fokus område, och vi ska då kolla på vad som händer i kroppen när man rör på sig. Varför det är bra och hur man mår av att dansa.

Barnen har fått prova experimentera med russin och vatten (russinhissen) och fler experiment kommer under veckorna framöver. Vi vill få barnen att tänka själva, vad kommer att hända, varför tror du så, vad hände och varför. Barnen får presentera sina svar genom teckningar eller att vi i personalen antecknar deras tankar och funderingar. 

Vi har precis startat upp vårt dinosaurie tema. Vi kommer att fördjupa oss i dinosauriernas tid, vad de var för djur och varför de inte lever än i dag. Vi kommer i två grupper att åka till naturhistoriska museet för att kolla in dinosaurieskeletten och öva våra skapande kunskaper och försöka rita av ett skelett. Vi har gjort ett dinosaurie rum där vi samlar det mesta av våra dinosaurie saker. 

Vi har pratat med skolan och har nu fått en tid på Onsdagar för att kunna komma i väg på gympa. Det kommer vi att göra de veckor vi känner att barnen vill, och i den mån av tid vi har.
När vi är i gympasalen så brukar barnen få prova de olika redskapen som finns att tillgå där så som tjocka mattor, lianer, ringar, plintar och mindre trapetser. Vi leker lekar tillsammans och barnen brukar uppskatta att få gå loss och bara kuta runt.
 

Annars tar vi vara på tiden vi har till att leka fritt, knyta band till varandra och bara ta det lugnt. Nu börjar det snart bli mörkare och kallare ute så mysighets faktorn kommer att stiga inne på fjärilen med mys belysning och lugn och ro. Vi övar på våra små röster och att leka med någonting i mer än 3 minuter innan nästa aktivitet!

Vi vill påminna om kläder för väder, har barnet/barnen inte rätt kläder så är det obekvämt och inte heller kul att vara ute och leka. Vi är ute mycket och det är inte kul att frysa sig genom tiden utomhus. Vi har lånekläder till viss mån, men i bland tar de även slut.

 

Finns det frågor angående våra projekt eller vad det än kan vara, var inte rädda för att prata med oss, vi finns här för att ge era barn den bästa starten i livet!